Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa
Olimpia

Szoboszlai: visszajutottunk oda, hogy magyarként matekoznunk kell

MTI 2024. június 19., 23:49

Szoboszlai Dominik, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya szerint sajnos visszajutottunk oda, hogy matekoznunk kell a németországi Európa-bajnokságon, miután szerda este 2-0-ra kikaptak a házigazdáktól a csoportkör második fordulójában.

Szoboszlai: visszajutottunk oda, hogy magyarként matekoznunk kell
Szoboszlai Dominik rámutatott, nem csak a saját kezükben van a sorsuk, de mindenkire szükségük lesz vasárnap, hogy győzelemmel zárják a csoportkört Fotó: MTI/Illyés Tibor

„Büszke vagyok a csapatra, mindent beleadtunk, kifutottuk a lelkünket, de sajnos még ez sem volt elég.

Ugyanakkor ha reálisan nézzük a dolgokat, akkor ez az a lépcsőfok, amit nekünk még meg kell ugranunk, mert ennyivel jobbak a németek.

Egyénileg is kiváló játékosaik vannak, de nagyszerű csapategység alakult ki náluk, ezt szerintem kívülről is lehetett látni” – nyilatkozta a Liverpool légiósa.

A 23 éves középpályás hozzátette, kompakt volt a válogatott, védekezett, amikor kellett, és mindenki a labda mögött volt, ami a legfontosabb volt ezen a mérkőzésen.

„Az első gólt nem lett volna szabad megadni, mert ott Willivel szemben szabálytalankodtak, de ezen nem tudunk már változtatni” – fogalmazott.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Sajnos visszatértünk abba az időszakba, hogy magyarként matekoznunk kell, amit hála Istennek a selejtezőben nem kellett. Nem csak a saját kezünkben van a sorsunk, de mindenkire szükségünk lesz vasárnap, az összes játékosra és szurkolóra, mert az is egy öröm, hogy itt lehetünk. Fogjuk fel pozitívan a dolgokat, még ha nem is úgy sikerült, ahogyan akartuk”

– mondta Szoboszlai.

Nagy Ádám kiemelte, egy Eb-n csak a végeredmény számít, emiatt dühösek és csalódottak. „Ha a játék képét nézzük, teljesen más mérkőzés volt, mint Svájc ellen. Szerintem ha ott ezt tudtuk volna hozni, akkor az egy pont garantált lett volna, emiatt haragudhatunk magunkra” – jelentette ki az olasz másodosztályú Spezia középpályása. Hozzátette,

a németek elleni összecsapáson visszatértek a korábbi erősségükhöz, hogy tíz mezőnyjátékossal betömörülnek és nem adnak területet az ellenfélnek.

„Összességében úgy érzem, hogy nagyon jól tudtunk védekezni, amiből labdaszerzés esetén kétszer-háromszor veszélyesen oda tudtunk kerülni a kapujuk elé. Az első góljuk nagyban meghatározta a mérkőzés kimenetelét, de azt követően is volt három-négy olyan lehetőségünk, amiből ki is tudtunk volna egyenlíteni akár” – mondta, és hangsúlyozta, ennek a játéknak az alapját kell magukkal vinniük a skótok elleni vasárnapi meccsre, amelyen ugyanakkor kezdeményezőbbnek kell lenniük.

Bolla Bendegúz szintén beszélt a németek első gólja előtti szituációról, amelynek során szerinte is szabálytalankodtak Willi Orbánnal szemben a magyar kapu előtt.

„Kétes eset volt, visszanéztük a meccs után, de nem tudunk vele mit kezdeni, mert a játékvezető nem látta faultnak.

Tudtuk, hogy kevesebbet lesz nálunk a labda, de működött, amit elterveztünk, megvalósítottuk, amit a mérkőzés előtt megbeszéltünk, viszont nem volt szerencsénk”

– nyilatkozta a szélső.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Bolla elárulta, Marco Rossi szövetségi kapitány is úgy látta, hogy mindent megtettek, ezért a szakvezető azt mondta a játékosainak, hogy emelt fővel jöhettek le a pályáról.

„Amit mutattunk, az szerintem egy jó alap lehet a skótok elleni összecsapásra, mert ez sokkal jobban nézett ki, mint a Svájc elleni mérkőzés.

Én személy szerint nem szeretek matekozni, majd számolgassunk azután, hogy megnyertük a vasárnapi találkozót”

– fogalmazott.

Magyarország vasárnap 22 órától találkozik Skóciával a csoportkör harmadik, utolsó fordulójában, és mindenképpen győznie kell, hogy maradjon esélye a legjobb 16 közé kerülésre.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.