Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa
Olimpia

Három csoportra irányul a legnagyobb figyelem, így juthatnak tovább a magyarok

MTI 2024. június 24., 14:01 utolsó módosítás: 2024. június 24., 14:03

A magyar labdarúgó-válogatott Skócia 1–0-s legyőzésével megszerezte a németországi Európa-bajnokság A csoportjának harmadik helyét, és a továbbjutása kedden vagy szerdán dől el.

Három csoportra irányul a legnagyobb figyelem, így juthatnak tovább a magyarok
Kedden, vagy szerdán derül ki, hogy a magyar válogatott folytathatja, vagy nem az Európa-bajnokságot Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A kvartettek első és második helyezettjei mellett a csoportkör végén a hatból a négy legjobb harmadik kerül még a nyolcaddöntőbe. A magyarok három ponttal és mínusz hármas (2-5) gólkülönbséggel állnak, és legalább két harmadik helyezettet kell megelőzniük pontszámmal, vagy azonos pontszám esetén jobb gólkülönbséggel.

Három négyesben, a B, C és F jelűben még van esély arra, hogy háromnál kevesebb ponttal zárjon a harmadik helyezett.

A B csoport hétfői zárókörében ehhez az kell, hogy az egyformán egypontos Albánia és a vb-bronzérmes Horvátország legfeljebb döntetlent érjen el a már csoportgyőztes Spanyolország és a címvédő Olaszország ellen.

Kedden a C csoportban azért kell szurkolni, hogy az eddig nem túl meggyőző, legutóbb ezüstérmes angolok felülmúlják a kétpontos szlovénokat, a szerb-dán összecsapás pedig azért nem befolyásolja a magyarok sorsát, mert az egyik mindenképpen, a másik semmiképpen sem éri el a három pontot.

Az F jelű kvartettben szerdán az újonc georgiaiak nem nyerhetnek a csoportgyőztes portugálok, míg a csehek a törökök ellen.

Fotó: MTI/Ilyés Tibor

A legjobb esélyt az kínálja Magyarország számára, ha a fentebbi három csoportból legalább kettőben kedvezően alakulnak az eredmények, mert a D és E csoport harmadik helyezettje valószínűleg jobb lesz a magyarnál.

Előbbiben például Ausztriának minimum öt góllal ki kellene kapnia Hollandiától, miközben a már kiesett lengyelek nem nyerhetnek a vb-ezüstérmes franciák ellen. Utóbbiban a szlovák-román és a belga-ukrán meccsen sem születhet döntetlen, emellett lehetőleg mindkét találkozón nagy arányú győzelemre lenne szükség, hogy a harmadik helyezettnek rosszabbá váljon a gólkülönbsége, mint a magyaroké.

Fotó: MTI/Ilyés Tibor

Továbbjutás esetén a magyar csapat három helyre kerülhet attól függően, hogy melyik négy csoportharmadik lép a legjobb 16 közé:

vasárnap ellenfele lehet Kölnben a spanyol, hétfőn Frankfurtban a portugál együttesnek vagy jövő kedden Münchenben az E csoport most még megjósolhatatlan győztesének, amely akár a román csapat is lehet. Utóbbi két opcióra van nagyobb esély.

A csoportharmadikok jelenlegi tabellája:
1. Ausztria (D csoport) 3 pont/2 mérkőzés (gólkülönbség 3-2)
2. Szlovákia (E) 3/2 (2-2)
3. Magyarország (A) 3/3 (2-5)
4. Szlovénia (C) 2/2
-----------------------------
5. Albánia (B) 1/2 (3-4)
6. Csehország (F) 1/2 (2-3)

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.