Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa
Olimpia

Elképesztő győzelmével berúgta az ajtót az Eb-n a román válogatott

Horváth Bálint Ottó 2024. június 17., 18:04 utolsó módosítás: 2024. június 17., 19:09

Szenzációs teljesítménnyel rukkolt elő bemutatkozó mérkőzésén a román labdarúgó-válogatott a németországi Európa-bajnokságon, hétfőn délután nagy meglepetésre 3–0-ra diadalmaskodott Ukrajna ellen.

Elképesztő győzelmével berúgta az ajtót az Eb-n a román válogatott
Nicolae Stanciu bombagólja adta meg az alaphangot Fotó: Facebook/NationalaRomanieiOfficial

Az E csoport első találkozójának elejétől a játékot az ukránok, a müncheni stadion lelátóin a hangulatot a nagyobb számban jelen lévő román drukkerek uralták. Az első lehetőség a 8. percben Coman nevéhez fűződött, középre tartó lövése nem okozott gondot Luninnak.

Az ukrán fölény nagy helyzetekben nem nyilvánult meg, az első félidő közepén Dovbik távoli próbálkozása fölé szállt. Nagyon jól működött a román védelem, a trikolórók viszont nagyon rövid ideig tudták megtartani a labdát, így a támadásaik hamar elhaltak.

Aztán a 29. percben váratlanul mégis vezetéshez jutottak, miután Luninra nyomást helyeztek, a Real Madrid kapusa pedig nagyot hibázott, kirúgását elcsípte Man, aki Stanciu elé passzolt, a csapatkapitány pedig szenzációs lövéssel bődületes nagy gólt lőtt a léc alá, ekkor pedig „felrobbant” az aréna a román szurkolók hangorkánjától.

Fotó: Alex Micsik/Agerpres

A találat után vérszemet kaptak a románok, továbbra is veszélyesek voltak a kapura, Man megpattant lövése centikkel ment mellé, majd Stanciu szögletből a kapufát találta el, ellenben a szünetig az ukránoknak egyetlen kapura lövésük sem volt.

Román helyzettel kezdődött a második játékrész, Coman tekerése azonban elkerülte a kaput. Ez pedig előrevetítette a következő találatot, az 53. percben Drăguștól indult gyors ellentámadás végén Răzvan Marin távolról vette be Lunin kapuját, akinek kezei alatt a hálóba jutott a labda.

Kevéssel ezután már háromgólosra nőtt a román válogatott előnye, Rațiu lövését még kivédte az ukrán kapus, szöglet következett, amit kicsiben végeztek el, kijátszották a védelmet, Man passzolta be Drăgușhoz a labdát, aki közelről a kapuba lőtt.

A hátralévő időben mindent egy lapra feltéve támadtak az ukránok, azonban tehetetlenek voltak, és semmi nem jössze össze nekik, a 77. percben Szudakov révén jegyezték az első kaput eltaláló lövésüket, de Niță védeni tudott, majd Mudrik ziccert hagyott ki, Jaremcsuk pedig a felső lécet találta el. A román csapat fantasztikusan védekezett, és a végéig megőrizte háromgólos előnyét, ezzel elképesztő győzelmet szerzett.

Labdarúgó Európa-bajnokság, E csoport, 1. forduló:

Románia–Ukrajna 3–0 (1–0).
Gólszerzők: Stanciu (29.), R. Marin (53.), Drăguș (57.).
Románia: Niță – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu – M. Marin (Rus, 75.) – Man (Hagi, 62.), R. Marin, Stanciu (Racovițan, 87.), Coman (Mihăilă, 62.) – Drăguș (Puscaș, 75.). Szövetségi kapitány: Edward Iordanescu.
Ukrajna: Lunyin – Konoplja (Timcsuk, 72.), Zabarnij, Matvijenko, Zincsenko – Sztepanenko (Brazsko, 62.), Saparenko (Jaremcsuk, 62.) – Cihankov (Jarmolenko, 62.), Szudakov (Malinovszkij, 83.), Mudrik – Dovbik. Szövetségi kapitány: Szerhij Rebrov.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.