Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kijutott az olimpiára Szőcs Bernadette és a román női asztalitenisz-válogatott

Horváth Bálint Ottó 2024. február 21., 14:19

Tökéletes meneteléssel teljesítette célját, bejutott a dél-koreai Puszanban zajló csapatvilágbajnokság negyeddöntőjébe a román női asztalitenisz-válogatott, és egyben kvótát szerzett a nyári párizsi olimpiára.

Kijutott az olimpiára Szőcs Bernadette és a román női asztalitenisz-válogatott
Szőcs Bernadette minden eddigi mérkőzését megnyerte a vb-n Fotó: Facebook/Federatia Romana de Tenis de Masa

A marosvásárhelyi Szőcs Bernadettével felálló romániai együttes a csoportkörből az első helyen jutott tovább, miután mind a négy mérkőzését magabiztosan nyerte meg, Svédországot és Kanadát 3–0-ra, Szingapúrt és Szerbiát 3–1-re győzték le, így automatikusan a nyolcaddöntőbe kerültek.

Az egyenes kieséses szakaszban az Európa-bajnoki ezüstérmes Románia szerdán délelőtt az Ázsia-bajnok Egyiptommal csapott össze. Az óriási téttel bíró párharcban a romániai játékosok folytatták kiváló menetelésüket, Adina Diaconu három, Szőcs Bernadette négy, Elizabeta Samara pedig öt játszmában húzta be a saját meccsét, így 3–0-ra diadalmaskodtak.

A román válogatott bejutott a világbajnokság legjobb nyolc csapata közé, ami azt jelenti, hogy kvótát szerzett a nyári párizsi olimpiára, ahol két sportolót egyéniben is indíthat.

A dél-koreai vb negyeddöntőjében Románia csütörtökön Japán ellen küzd tovább a legjobb négy közé jutásért.

A magyar női együttes Kína és India mögött a csoport harmadik helyéről jutott tovább, majd a nyolcaddöntőért vívott összecsapáson kikapott Brazíliától, így veszélybe került az olimpiai részvétele.

A férfi mezőnyben a román válogatott a csoportgyőztes Portugália elleni vereség után Irán, Egyiptom és Thaiföld ellen is győzött. A legjobb 32 között Angliát magabiztosan verték, majd a nyolcaddöntőben az olimpiai bajnoki címvédő és a legnagyobb favorit Kínával találkoztak, amellyel szemben már esélytelenek voltak.

A magyar csapatnak Kuba és Belgium ellen két győzelem is elég volt a csoportból való továbbjutáshoz, ám az egyenes kieséses szakaszban tehetetlenek voltak Dániával szemben, és nem kerültek be a legjobb tizenhat közé.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.