Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Ilyés Róbert: „remélem, mindenki kiadja magából a maximumot”

Dobos László 2024. május 26., 16:43 utolsó módosítás: 2024. május 26., 21:07

Sorsdöntő mérkőzés előtt áll az FK Csíkszereda férfi labdarúgócsapata, az élvonalba jutásért zajló osztályozó visszavágóján hétfőn 20 órától a Bukaresti Dinamót fogadja. A hazai találkozó előtt Ilyés Róbert vezetőedző és Makrai Gábor támadó nyilatkozott.

Ilyés Róbert: „remélem, mindenki kiadja magából a maximumot”
Galérianézet
Taktikai szempontból egészen másképp kell játszania itthon az FK Csíkszeredának Fotó: Pinti Attila

Ilyés Róbert vezetőedző szerint a játékosok egész héten csak a futballra összpontosítottak, tudják, hogy mi a feladatuk, és más taktikát kell alkalmazzanak.

– Hogyan készültek, képes lesz a csíki csapat a fordításra?

– A párharc második felvonása következik, tudjuk, hogy kétgólos hátrányból kell felállnunk. Ez egy kicsit változtatott a játékunkon, az elképzelésünkön, mivel muszáj lesz támadni. Ha fel akarunk jutni, akkor gólokat kell szerezzünk. Úgyhogy taktikai szempontból egészen másképp kell itthon játszani, mint amit játszottunk Bukarestben.

Bízom benne, hogy a mi közönségünk, a mi szurkolóink is pont úgy mellettünk fognak állni és fognak segíteni, mint ahogy tették a Dinamo drukkerei Bukarestben. Remélem, hogy a játékosokból most, a szezon utolsó mérkőzésén mindenki a maximumot kiadja, és amit hoz a sors azt el kell fogadni. A remény hal meg utoljára, és mi reméljük, hogy meg tudjuk fordítani ezt a párharcot.

– Mi az ami hiányzott Bukarestben az FK Csíkszereda játékából a gólon kívül?

– A csapat kihozta a legtöbbet, próbálta azt játszani, amit elterveztünk. Viszont az a nyomás, ami érkezett a stadionból, a szurkolóktól, befolyásolta a játékosoknak a teljesítményét.

Ettől eltekintve azért megvoltak a ziccereink, ahogy Makrainak is volt az a nagy óriási helyzete az utolsó percekben. Azzal, és egy 2–1-es vereséggel jobban életben maradhattunk volna.

Persze a Dinamónak is meg voltak azok a lehetőségei, amikből szerezhettek volna ők is több gólt, de így a 2–0-s eredményről várjuk a folytatást, és nagyon fontos: gólokat kell szerezzünk! Számítok a játékosoknak a maximális, százszázalékos teljesítményére.

Ilyés Róbert közölte, egész héten csakis a játékkal foglalkoztak, kielemezték a hibáikat, amiket elkövettünk Bukarestben, és tudjuk most, hogy mi a feladatuk Fotó: Pinti Attila

– Mennyire befolyásolja a csapatot, hogy nagy számban, több ezren jönnek a Dinamo-szurkolók? Foglalkoztak a körülményekkel?

– Nem, teljesen kizárt, hogy mi ezekre fókuszáljunk. Egész héten csakis a játékkal foglalkoztunk, kielemeztük a hibáinkat, amiket elkövettünk Bukarestben. Tudjuk most, hogy mi a feladatunk.

Más taktikai játékot kell ezen a mérkőzésen felvállaljunk, meg fogunk tenni mindent a klubunkért, a szurkolóinkért és persze önmagunkért is, hogy ezt a lehetőséget ne szalasszuk el. Nem fogunk foglalkozni a Dinamo szurkolóival, csakis a játékra fogunk összpontosítani.

A bukaresti mérkőzésen hiányzott a gól az FK játékából. Az egyik nagy csíki gólhelyzetet Makrai Gábor hagyta ki.

– Milyen a hangulat az öltözőben, hogyan zajlott a héten a felkészülés?

– Jó a hangulat, mindenki várja már nagyon ezt a mérkőzést. Ez egy döntő, egész végig ezért dolgoztunk.

Szeretnénk jól zárni ezt a szezont, és nem csak nyerni, hanem gólokkal nyerni, mert ez kell nekünk, hogy az első osztályban indulhassunk. Hát most az élet azt adta, hogy kijavíthatom azt a lehetőséget amit elrontottam, úgyhogy szeretnék vele élni.

Makrai Gábor javítana, és a hazai visszavágón nem hibázná el a ziccerét Fotó: Pinti Attila

– Várhatóan nagy számú közönség előtt lépnek pályára, jó lesz a hangulat a stadionban. Ez feldob, jobb teljesítményre lesznek képesek?

– Persze, örülünk neki. Hallottuk a hírét, hogy hamar elkeltek a jegyek. Várjuk nagyon a szurkolókat, és szeretnénk őket boldoggá tenni egy közös ünnepléssel a végén.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.