Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Három kiesett csapat még reménykedik

Zátyi Tibor 2024. június 26., 12:42

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) közölte azon csapatok listáját, amelyek megkapták az indulási jogot a 2024–25-ös kiírásra. Kezd tisztulni a kép.

Három kiesett csapat még reménykedik
Augusztus elején kezdődik a bajnokság, addig a csapatok keményen hangolnak a rajtra Fotó: Pinti Attila

Az FRF által közzétett 13 csapatos listán szerepelnek azok a klubok is, amelyek az előző szezon végén kiestek a harmadosztályba (a CSM Alexandria, a CS Tunari és a Dési Unirea ), de még reménykednek abban, hogy néhány frissen feljutott klub nem tudja vállalni a megmérettetést, így mégis a másodosztályban folytathatják.

A listáról hiányoznak azok a csapatok, amelyek a felsőházi rájátszásban a szuperligás részvételért harcoltak, mivel ezen klubok korábban megkapták az élvonalhoz szükséges licencet, amivel automatikusan jár a 2. Ligában való indulás joga is.

Korábban négy együttes, a Ceahlăul Piatra Neamț, a Concordia Chiajna, a Viitorul Pandurii Tg. Jiu és a CSM Alexandria nem kapta meg ezt a jogot, ám fellebbeztek, és a friss listán mindannyian rajta vannak.

A bajnokság a tervek szerint augusztus 3-án rajtol, a program elkészítésének dátumát még nem közölte az FRF.

A 2024-2025-ös labdarúgó 2. Liga mezőnye:

FC Voluntari, FCU Craiova 1948 SA (kiestek az élvonalból), Vajdahunyadi Corvinul, Sellenberki SC, CS Mioveni, FK Csíkszereda, Bukaresti Steaua, Resicai CSM, Chindia Târgoviște, Concordia Chiajna, Ceahlăul Piatra Neamț, Bukaresti Metaloglobus, FC Argeș Pitești, CSM Slatina, Újszentesi SC, Viitorul Pandurii Târgu Jiu (az elmúlt szezonban is a második ligában szerepeltek), a hat újonc: Metalul Buzău, CS Afumați, FC Câmpulung Muscel, Nagyváradi FC Bihor, Nyárádtői Unirea és CSM Focșani.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.