Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Tízezer Dinamo-szurkoló érkezne Csíkszeredába

Dobos László 2024. május 23., 12:28 utolsó módosítás: 2024. május 23., 12:54

A Peluza Cătălin Hîldan szurkolói csoportosulás közösségi oldalán jelentette be: jóváhagyást kaptak arra, hogy 10 ezer szurkoló utazzon Csíkszeredába, a hétfő esti FK Csíkszereda–Bukaresti Dinamo osztályozós párharc visszavágójára.

Tízezer Dinamo-szurkoló érkezne Csíkszeredába
Galérianézet
Több mint harmincezren támogatták a Dinamót az FK Csíkszereda elleni meccsen Bukarestben Fotó: Pinti Attila

A csíkszeredai stadionban hétfőn 20 órakor kezdődik a labdarúgó Szuperliga osztályozós párharca, az FK Csíkszereda–Bukaresti Dinamo csata visszavágója. Az első mérkőzésen, hétfőn a bukaresti Nemzeti Arénában több mint harmincezer ember előtt az FK 2–0-s vereséget szenvedett.

Felhívást intézett a közösségi médián keresztül a Bukaresti Dinamót támogató Peluza Cătălin Hîldan (PCH) szurkolói csoportosulás, amelyben arról értesít,

hogy engedélyt kaptak arra, hogy 10 ezer szurkoló utazzon hétfőn Csíkszeredába.

Fotó: Pinti Attila

„Tehát 10 ezer »kutya« elutazása Csíkszeredába nem megvalósíthatatlan, főleg most, amikor nagy szükség van ránk. Sokan leszünk, erősek leszünk ahhoz, hogy a csíkszeredai stadion befogadhasson minket, ezért a stadionon kívülről, belépők nélkül fogjuk nézni a mérkőzést.

A henger elindult, és semmi nem tudja megállítani

– olvasható a PCH román nyelvű közleményében.

Fotó: Pinti Attila

A közlemény szerint a Dinamo-szurkolók autóbusszal érkeznek Csíkszeredába, a PCH-nak jelenleg 10 autóbusz áll rendelkezésére, és a felhívás szerint egy hely a buszon 30 lejbe kerül.

Megkerestük a Bukaresti Dinamót, ahol a Székely Sport kérdésére válaszolva Ionel Culina, a klub sajtófőnöke elmondta, hogy nem ők, hanem a Peluza Cătălin Hîldan egyesület szervezi a szurkolók kiszállását.

Idén a Dinamónak már több idegenbeli mérkőzésére elutaztak. Egyelőre nincs tudomásom arról, hogy hányan lesznek

– mondta el Culina.

Fotó: Pinti Attila

A csíkszeredai stadion 2500 férőhelyes, a szabályok szerint a befogadóképesség 5%-ra, 125 jegyet kell biztosítani a vendégeknek. A csíkszeredai klub közölte, hogy csak személyesen, és csak pénteken és szombaton lehet belépőket vásárolni – a stadion jegypénztáránál. Erről ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.