Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Gyenge Szilárd tudja, nem lesz könnyű dolga a Sepsi OSK-nál

Dobos László 2024. június 14., 09:54

Fontos lépést tett meg Gyenge Szilárd az elmúlt napokban, a másodosztályban szereplő FK Csíkszereda kapusa átigazolt a román élvonalba, a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK együtteséhez. A 23 éves sportolóval beszélgettünk.

Gyenge Szilárd tudja, nem lesz könnyű dolga a Sepsi OSK-nál
Gyenge Szilárd nem fél a konkurenciától. Komolyan fog készülni Fotó: FK Csíkszereda

A székelyföldi kapus eddig kizárólag csak az FK Csíkszereda együttesénél védett, mindössze 17 évesen mutatkozott be a felnőttek között. A román korosztályos válogatottakban is rendszeresen szereplő Gyenge

91 másodosztályos mérkőzés tapasztalatával igazolt a Sepsihez, ahol a csapatkapitány Niczuly Rolanddal kell megküzdenie a kezdő pozícióért.

Gyenge Szilárd a Székely Sport megkeresésére válaszolva elmondta, hogy minden bizonnyal nem lesz egyszerű dolga. „Mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy

meggyőzzem a szakmai stábot – akik egyébként nagyszerűen fogadtak itt Szentgyörgyön –, hogy helyem van a csapatban

– mondta a tehetséges kapus.

Fotó: Pinti Attila

Szűk két hét telt el az FK Csíkszereda–Bukaresti Dinamo osztályozó mérkőzés óta, ezért azt is megkérdeztük, hogy sikerült pihennie, kikapcsolódnia, feltöltődnie az elmúlt napokban. „Sajnos elég kevés volt a szünet az utolsó mérkőzésem óta, nem igazán mondhatom azt, hogy teljes mértékben kipihentem magam, de hát ilyen a sportoló élete” – nyilatkozta Gyenge.

Nagyon hálás vagyok az FK Csíkszeredának, és soha nem fogom elfelejteni honnan indultam.

Ha időm engedi, a jövőben biztos ott leszek a meccseken, és szurkolni fogok a csíki csapatnak” – hangsúlyozta a felcsíki családból érkező kapus.

Ausztriában edzőtáboroznak a háromszékiek
Gyenge a Sepsi OSK negyedik új igazolása a nyári szünetben, Marius Coman (Corvinul, csatár), Mihajlo Neskovics (Vozsdovac, szélső) és Sztefan Hajdin (Zseleznicsar Pancsevo, balhátvéd) után. A székelyföldi csapat hétfőn kezdte meg a felkészülést, és június 23-tól Ausztriában edzőtáborozik, ahol eddig a Ferencvárossal (június 27.) és az Austria Wiennel (július 3.) kötött le edzőmérkőzést. A keretből hiányzik az Észak-Macedónia válogatottjába behívott Isznik Alimi, valamint a sérüléssel küszködő Kecskés Ákos és Nicolae Păun.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.