Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kik lesznek a Csíkszereda és a Nyárádtő ellenfelei a 2. Liga új kiírásában?

Dobos László 2024. június 17., 11:21

Másfél hónap múlva, augusztus első hétvégéjén rajtol a labdarúgó 2. Liga új idénye. A 2024–2025-ös szezonban 22 csapatos lesz a román másodosztály, amelyben két székelyföldi együttes szerepel, az FK Csíkszereda és Nyárádtői Unirea.

Kik lesznek a Csíkszereda és a Nyárádtő ellenfelei a 2. Liga új kiírásában?
A következő szezonban is lesz FK Csíkszereda–Sellenberki SC találkozó a román labdarúgó másodosztályban Fotó: Pinti Attila

Véglegesült a labdarúgó 2. Liga mezőnye az új szezonra, ismert annak a 22 csapatnak a neve amely elméletileg alkotja a másodosztályt, azonban még nem tisztázódott, hogy a 22 együttes közül mindenik megkapja-e a Román Labdarúgó-szövetségtől az indulási jogot.

Utolsóként a Vrancea megyei CSM Focșani jutott fel a második vonalba, az osztályozók utolsó párharcában 2–0-ra legyőzte a Bukaresti CS Dinamo együttesét.

Négy csapat, a Concordia, a Ceahlăul, a Viitorul Pandurii és az Alexandria egyelőre nem kapott indulási jogot a Román Labdarúgó-szövetségtől (FRF).

A bajnokság a tervek szerint augusztus 3-án rajtol, a program elkészítésének dátumát még nem közölte az FRF.

A 2024-2025-ös labdarúgó 2. Liga mezőnye:

FC Voluntari, FCU Craiova 1948 SA (kiestek az élvonalból), Vajdahunyadi Corvinul, Sellenberki SC, CS Mioveni, FK Csíkszereda, Bukaresti Steaua, Resicai CSM, Chindia Târgoviște, Concordia Chiajna, Ceahlăul Piatra Neamț, Bukaresti Metaloglobus, FC Argeș Pitești, CSM Slatina, Újszentesi SC, Viitorul Pandurii Târgu Jiu (az elmúlt szezonban is a második ligában szerepeltek), a hat újonc: Metalul Buzău, CS Afumați, FC Câmpulung Muscel, Nagyváradi FC Bihor, Nyárádtői Unirea és CSM Focșani.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.