Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Újabb három játékos távozik az FK Csíkszeredától

Dobos László 2024. június 20., 10:44

Gyenge Szilárd kapus eligazolása után újabb három játékos távozik az FK Csíkszereda együtteséből. A labdarúgó 2. Liga augusztus elején rajtol, a csíki gárda pedig hétfőn, június 24-én kezdi meg a felkészülést.

Újabb három játékos távozik az FK Csíkszeredától
Apró Claudiu (jobbról) négy évet játszott az FK Csíkszeredánál Fotó: FK Csíkszereda

Közleményben adott hírt három játékos távozásáról az FK Csíkszereda.

„A Sepsi OSK csapatához igazoló Gyenge Szilárd kapus után újabb változások történtek második ligás együttesünk keretében. A nyári szünetben távozott Apró Claudiu, Nistor Ákos és Dezamits Dominik” – olvasható az FK honlapján.

A statisztikák szerint Apró Claudiu hátvéd 2020 júliusában érkezett Székelyföldre a Temesvári Ripensia együttesétől, és közel száz mérkőzést játszott az FK Csíkszereda színeiben. A bajnokságban 90 alkalommal lépett pályára, a bajnokikon öt alkalommal szerzett gólt.

Nistor Ákos egyéves kölcsönadási szerződés révén érkezett az elmúlt nyáron a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK csapatától. Sajnos, márciusban – éppen a nevelőegyesülete elleni felkészülési találkozón – súlyos térdsérülést szenvedett, így a tavaszi szezont ki kellett hagynia. A fiatal háromszéki középpályás 12 mérkőzést játszott az FK-nál, amely során egy gólt szerzett.

Nistor Ákos Fotó: FK Csíkszereda

Dezamits Dominik szintén az előző szezon kezdete előtt érkezett Csíkszeredába. A 20 éves, Ausztriában, a burgelandi Felsőőrön (németül: Oberwart) született védőjátékos sérülés miatt nem tudta megmutatni igazi tudását. Felkészülési mérkőzések mellett egy bajnokin szerepelt.

Dezamits Dominik (jobbról) Fotó: FK Csíkszereda

Román hírportálok arról is beszámoltak, hogy a Székelyföld Labdarúgó Akadémiától, az FK Csíkszereda U17-es együttesétől távozik Bálint Eric, a korábbi edző, a brassói Bálint László György fia. A „kicsi” Bálint a Concordia Chiajnához igazol, ahol a felnőtt együttes ifijátékosa lesz.

A labdarúgó 2. Liga 2024–2025-ös szezonja a tervek szerint augusztus 3-án kezdődik.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.