Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A Dinamónál óvatosak, de győzni akarnak Csíkszeredában is

Zátyi Tibor 2024. május 26., 15:32 utolsó módosítás: 2024. május 26., 15:34

Jó hangulatban, magabiztosan készül az FK Csíkszereda elleni, a labdarúgó Szuperligába szóló osztályozó visszavágójára a Bukaresti Dinamo. A hétfői meccs előtt a fővárosiak vezetőedzője, és az első találkozót eldöntő támadó nyilatkozott.

A Dinamónál óvatosak, de győzni akarnak Csíkszeredában is
Galérianézet
Dennis Politic (középen pirosban) két gólja döntötte el az első mérkőzést Fotó: Pinti Attila

A Dinamo múlt hétfőn 2–0-ra nyert az első mérkőzésen, így komoly lépést tett, hogy jövőre is az élvonalban focizzon. Az FK Csíkszeredának közel tökéletes játékra és sok gólos győzelemre van szüksége a hétfőn 20 órától kezdődő hazai mérkőzésen ahhoz, hogy búcsúztassa neves ellenfelét.

„Igen, közel vagyunk ahhoz, hogy megmeneküljünk. Úgy érzem, a 2–0 jó eredmény számunkra. A második mérkőzésen teljesen koncentráltnak, taktikailag felkészültnek kell lennünk.

Maximális intenzitással kell játszanunk, mindent bele kell adjunk a pályán és elkerüljük a kiesést.

A nyomás mindig is ott volt rajtunk, különösen az elmúlt egy hónapban. Minden mérkőzés nagyon fontos volt számunkra a kiesés elkerüléséért folytatott harcban. Így volt ez a Csíkszereda elleni első találkozó is számunkra. Az első félidőben sok lehetőséget elpuskáztunk, nem találtuk a játékunkat, a második játékrészre nagyobb önbizalommal jöttünk ki, gólt lőttünk és utána több gólszerzési esélyünk is volt.

A visszavágóra koncentráltan kell készülnünk. Nem kérdés, hogy ezt a kétgólos előnyt meg kell tartanunk. Csíkszeredában jól fogunk focizni és megnyerjük a mérkőzést”

– mondta Zeljko Kopic, a Dinamo vezetőedzője a csíkszeredai mérkőzés előtti sajtótájékoztatón.

Zeljko Kopic: ha nem vagyunk százszázalékig koncentráltak, bajba kerülhetünk Fotó: Pinti Attila

A Dinamo több játékosa is apróbb sérüléssel, kisebb egészségügyi problémával bajlódik. Edgar Ie és Darko Velkovski játéka továbbra is kérdéses, mindketten kihagyták az első találkozót. Visszatér viszont a keretbe az eltiltását letöltő csapatkapitány, Răzvan Patriche, aki nagy valószínűséggel kezdő lesz Csíkszeredában. Az első meccset végigjátszotta Josue Homawoo középhátvéd, ám a Dinamo francia alapembere több edzést is kihagyott, így az ő játéka is kérdéses.

„Bárki meglephet minket, és bárki meglepheti bármelyik csapatot. Ha nem vagyunk százszázalékig koncentráltak, bajba kerülhetünk.

Csíkszeredának minőségi csapata van. Erre felhívtam a figyelmet az első meccs előtt is. Nincs vesztenivalójuk, mindent bele fognak adni, hogy meglepjenek minket”

– tette hozzá a horvát szakember.

Fotó: Pinti Attila

Az első meccsen duplázó Dennis Politic úgy véli, hogy a visszavágó sokkal nehezebb lesz a Dinamo számára, hiszen a csíkiak kénytelenek lesznek kitámadni. „Nagyon nehéz mérkőzés lesz és ellenséges szurkolásra számítok. Bár tudom, hogy sok Dinamo-szurkoló lesz Csíkszeredában. Fel vagyunk készülve, hogy újabb győzelmet szerezzünk” – mondta Politic a sajtótájékoztatón.

A 24 éves szélső úgy véli, hogy az osztályozó még nem dőlt el, és a Dinamónak teljes erőbedobással kell játszania. „Nem zárult még le semmi. Az első mérkőzésen jól játszottunk, elértük azt, amit akartunk, de a visszavágó egy teljesen más meccs lesz.

Biztos vagyok benne, hogy a csíkiak mindent beleadnak majd, és sokkal nehezebb dolgunk lesz. Az első meccsen szerzett győzelem reményt adott nekünk, de a 2–0 a legveszélyesebb eredmény a futballban, nem lazíthatunk.

Az első mérkőzésen látottak alapján a Csíkszereda nagyon veszélyes az ellentámadásoknál, óvatosnak kell lennünk. Szerintem többet fognak támadni, úgyhogy látványosabb meccs lesz, mint az első. Támadniuk kell, de nekünk is több esélyünk lesz a gólszerzésre” – tette hozzá Politic.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.