Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Meglepetést okozna az olimpián a román vízilabdacsapat

Zátyi Tibor 2024. július 10., 17:27 utolsó módosítás: 2024. július 10., 17:32

A Román Vízilabda-szövetség szerdán kijelölte a párizsi olimpián szereplő, 13 sportolóból álló válogatottat. A kitűzött cél pedig nagyon merész: továbbjutni a negyeddöntőbe.

Meglepetést okozna az olimpián a román vízilabdacsapat
A román vízilabda-válogatott kerete és stábja Fotó: Facebook/Federația Română de Polo

„Ezek a kivételes sportolók büszkén fognak minket képviselni, és mi minden lépésükben velük vagyunk” – közölte a szövetség. Alexandru Matei, a Román Pólószövetség (FRP) elnöke az Agerpresnek adott intrjúban elmondta, hogy nagyon merész a férfi válogatott célja a párizsi olimpián: bejutni az első nyolc közé. „Figyelembe véve a válogatott eredményeit a legutóbbi olimpiai játékokon, az 1996-os 11. és a 2012-es 10. helyet, szeretnénk ezeket a teljesítményeket felülmúlni.

A cél tehát az, hogy Párizsban a legjobb nyolc között végezzünk. Ez nagyon nehéz lesz, figyelembe véve a csoportot, amelyben vagyunk, de ez a célunk”

– mondta Matei.

Az elnök bízik a válogatott játékosaiban, akik szerinte a megfelelő taktikával a csoport bármelyik csapatának gondot okozhatnak. Az A csoportba kaptak besorolást a világbajnok horvátok, a vébéezüstérmes olaszok és a legutóbbi olimpián ezüstérmes görögök.

„Három olyan vízilabdahatalom van a csoportban, amelyik már bizonyított a korábbi nagy versenyeken. A csoportban van még Montenegró és az Egyesült Államok, olyan csapatok, akikkel szerintem van esélyünk egyenrangú ellenfélként játszani. És ugyanígy próbáljuk meg ugyanezt Görögországgal is. Horvátország és Olaszország elleni meccsek sincsenek indulásból elveszítve, a saját játékunkat fogjuk játszani.

A megfelelő stratégiával és azzal az akarattal, amit a fiúk az elmúlt öt-hat hónapban mutattak, a csoportunk bármelyik csapatának gondot fogunk okozni”

– tette hozzá Matei.

Románia férfi vízilabda-válogatottja, amely a februári dohai világbajnokságon a 10. helyen végzett, azután jutott ki a párizsi olimpiára, hogy Dél-Afrika úgy döntött, nem indul. Így Románia volt az első csapat, amely a szabályzat szerint elfoglalhatta az afrikaiak helyét.

A román csapat kerete: Marius Țic, Eduard Drăgușin - kapusok; Francesco Iudean, Matei Luțescu, Tudor Fulea, Andrei Neamțu, Andrei Prioteasa, Andrei Țepeluș, Nicolae Oanță, Silvian Colodrovschi, Vlad Georgescu, Sebastian Oltean, Vancsik Levente. Stáb: Bogdan Rath (vezetőedző), George Deacu (segédedző), Marian Pătrașcu (fizioterapeuta), Valentin Olteanu (videóelemző/statisztikus).

Románia férfi vízilabda-válogatottja eddig kilenc olimpián vett részt, legjobb helyezése 1976-ban elért negyedik hely. Legutóbb a 2012-es játékokon szerepelt, 12 évvel ezelőtt Londonban a 10. pozícióban zárt.

A válogatott az olimpián az A csoportban versenyez majd, Horvátország, Olaszország, Görögország, Görögország, az Egyesült Államok és Montenegró mellett.

Magyarország a B jelű hatosban szerepel Ausztrália, Szerbia, Franciaország, Japán és Spanyolország mellett. A két csoportból az első négy jut tovább a negyeddöntőkbe.

Romániát 18 sportágban 107 sportoló képviseli a párizsi olimpiai játékokon.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.