Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Már meghaladta a tokiói létszámot a párizsi magyar olimpiai csapat

MTI 2024. július 06., 18:06

Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke büszke arra, hogy húsz nappal a rajt előtt már meghaladta a párizsi küldöttség létszáma a 2021-es játékokét.

Már meghaladta a tokiói létszámot a párizsi magyar olimpiai csapat
Van rá esély, hogy még tovább nő a magyar csapat létszáma Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

„Nem volt könnyű az idáig vezető út, hiszen egyes sportágakban a részvételt kiharcolni legalább akkora, ha nem nagyobb kihívás, mint jól szerepelni az olimpián” – nyilatkozta Gyulay Zsolt a MOB honlapján.

„A 178 sportolóval már most meghaladtuk a tokiói 173-as létszámot, és van rá esély, hogy még tovább nő a csapat létszáma” – ismertette a sportvezető.

Gyulay Zsolt kiemelte, fontos, hogy ez nem egyszemélyes küzdelem: a klubok, edzők és szakemberek mindennapi erőfeszítése nélkül nem születhetnének sikerek,

és ezt a munkát nem lehet elégszer megköszönni, mint ahogy az anyagi hozzájárulást sem a kormányzat, az önkormányzatok és a támogatók részéről” – fogalmazott.

Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke Fotó: MTI/Illyés Tibor

A magyar csapat nagy része már felvette a nemzeti felszerelést, és a sportolók hétfőn ünnepélyesen fogadalmat tesznek – ez már az utolsó lépések egyike az utazás, és az év fénypontja, az olimpiai versenyek előtt.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.