Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Hivatalossá vált, Molnár Ede ott lesz a párizsi olimpián

Sebestyén Ervin 2024. június 07., 18:27 utolsó módosítás: 2024. június 07., 19:19

Doppingbotrány rázta meg nemrégiben a romániai kerékpársportot. Az ország egyik legnagyobb reménységét, Vlad Dascălut felfüggesztették, így a helyén a sepsiszentgyörgyi Molnár Ede indulhat a 2024-es olimpiai játékokon.

Hivatalossá vált, Molnár Ede ott lesz a párizsi olimpián
Örülhet Molnár Ede, olimpiai kvótát kapott Fotó: Facebook/Federatia Romana de Ciclism

Az előző olimpián, 2021-ben Tokióban éppen Vlad Dascălu képviselte Romániát hegyikerékpárban, akkor a hetedik helyen zárt. A 26 éves sportoló idén is éremesélyesként volt emlegetve. Igen ám, de doppingbotrányba keveredett, ami miatt végül a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) felfüggesztette és nem vehet részt a párizsi játékokon.

A helyét a sepsiszentgyörgyi Molnár Ede veszi át, aki először indul az olimpián, és idén szenzációs formában teker.

Ez lesz zsinórban a második olimpia, hogy Románia színeiben indul sportoló ebben a versenyszámban. Az Európa-bajnok háromszéki kerékpáros korábban még sosem vett részt olimpián, tavaly a krakkói Európa Játékokon tette próbára magát és ért el kiváló eredményeket.

Molnár Ede jelenleg a világranglista 111. helyén áll, míg Románia az országok között a 15. pozíciót foglalja el. A sepsiszentgyörgyi kerékpáros idén remekel a Cross Country Eliminator (XCE) világkupa-sorozatban, öt verseny után összetettben a negyedik pozíciót foglalja el.

A fiatal sportolóra júliusban vár még egy világbajnokság, míg a párizsi olimpiát július 26. és augusztus 11. között rendezik. Az ötkarikás játékokon Romániát jelen állás szerint 90 sportoló képviseli majd.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.