Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Öt élvonalbeli csapat közül kerül ki az FK Csíkszereda ellenfele

Józsa Csongor 2024. május 09., 15:26

A Szuperliga alsóházának állása egészen szoros, öten versengenek a bennmaradásért. A másodosztály feljutói, ahogy az osztályozót játszók kiléte is ismert. Kit kaphat az FK Csíkszereda?

Öt élvonalbeli csapat közül kerül ki az FK Csíkszereda ellenfele
Teljesen kiszámíthatatlan, hogy ki marad, ki játszik selejtezőt, ki esik ki az élvonalból Fotó: Pinti Attila

A kiesés elkerüléséért folyó csata ebben a szezonban minden eddiginél élesebb a labdarúgó Szuperligában, az alsóházi rájátszás utolsó fordulója előtt még öt csapat érintett: az FC Botoșani, az FC Voluntari, a Jászvásári Poli, az FCU Craiova és a Bukaresti Dinamo.

Mind az öt közvetlenül kieshet május 12-én vasárnap este.

Fotó: Pinti Attila

Jó tudni, hogy pontegyenlőség esetén az első döntő szempont az alsóházba való belépéskor a pontok felezésekor a felkerekítés. Itt egyedül az FC Voluntari nem részesült ebben. A következő kritérium az alapszakaszbeli pontok száma. Itt a hierarchia a következőképpen alakult: Jászvásár, FCU Craiova, Dinamo, Voluntari, Botosani.

A Szuperliga alsóházának utolsó, 9. fordulójának párosítása – mind május 12-én, vasárnap 21 óra 30 perctől kezdődnek a meccsek:

Galaci Oțelul–FC Botoșani
Jászvásári Poli–Petrolul Ploiești
FCU Craiova–Nagyszebeni Hermannstadt
Bukaresti Dinamo–Aradi UTA
FC Voluntari–Kolozsvári U

Az utolsó öt klub helyzete a záróforduló előtt:

Botoșani 25 pont
Voluntari 24
Poli 24
FCU Craiova 22
Dinamo 22

Az ötből az egyik klub teljes mértékben megmenekül, jövőre is a az élvonalban szerepelhet, a következő kettő osztályozót játszik az utolsó kettő kiesik.

Kik jönnek alulról?

A labdarúgó 2. Liga felsőházában már nagyon sok kérdés eldőlt. Azaz, megvannak a feljutók, az Unirea Slobozia és a Gloria Buzău, illetve a két osztályozóra készülő együttest is ismerjük az FK Csíkszeredát és a CS Miovenit. A másik két gárdának, a Sellenberki SK-nak és a Vajdahunyadi Corvinulnak nem volt feljutási joga.

Az utolsó fordulót szombaton 12 órától rendezik, mindhárom párharcot ekkor játsszák. Ami nyitva maradt a play-offban, hogy a két osztályozós milyen helyen zár, így melyik gárdákat kapja az élvonalból.

Jelenleg mind a Mioveni, mind a Csíkszereda 40 ponttal áll a tabellán, előbbi hazai környezetben a Corvinult, a székelyföldiek pedig a Buzăut fogadják.

Amennyiben egyenlő marad a pontszámuk a zárófordulót követően, akkor a Mioveni végez előbb – ők ugyanis jobb pozícióból jutottak az alapszakaszból ezen szakaszba.

Ha most játszanák az élvonalbeli osztályozókat, akkor FK Csíkszereda–FC Voluntari és Mioeni–Jászvásár összecsapásokat rendeznének. Oda-visszavágóval a győztes az élvonalban folytatja.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.