Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Élvonalbeli csapattal gyakorolt a 2. Ligában újonc Nyárádtő

Horváth Bálint Ottó 2024. július 05., 15:28

Lejátszotta a felkészülési időszak második barátságos mérkőzését a Nyárádtői Unirea, a labdarúgó 2. Liga augusztus eleji rajtjára hangoló együttes pénteken a Szuperligában szereplő FC Hermannstadt otthonában vendégszerepelt.

Élvonalbeli csapattal gyakorolt a 2. Ligában újonc Nyárádtő
A keret minden játékosa pályára lépett. Korábbi felvétel Fotó: Haáz Vince

A találkozó első félidejében a nagyszebeni gárda három góllal elhúzott, majd a Nyárádtőnek összejött a szépítés, így a szünetben 3–1 volt az állás, ami egyben a végeredményt is jelentette, a második játékrészben ugyanis már nem született találat.

„Figyelembe véve azt, hogy egy élvonalbeli csapattal találkoztunk, amely egy hét múlva már játszik a bajnokságban, és minden szempontból fel vannak készülve a szezonkezdetre, mi pedig csak másfél hete kezdtük el az edzéseket, eléggé jól teljesítettünk ellenük. Az első félidőben háromgólos hátrányba kerültünk, majd nekünk is sikerült betalálnunk, a szünet után pedig mi irányítottuk a játékot” – nyilatkozta a Székely Sportnak Adrian Pop, a Nyárádtői Unirea elnöke.

Hozzátette, hogy a keret minden tagja lehetőséget kapott ezen a mérkőzésen, az eddig bejelentett új igazolások, valamint azok is, akik jelenleg próbajátékon vannak a csapatnál.

A nyárádtőiek ezen héten már játszottak egy felkészülési meccset, amelyen 13–1-re nyertek a Maros megyei kupagyőztes Mezőpagocsa ellen.

Az Eusebiu Tudor vezetőedző által irányított együttes július 10-én Szlovákiába utazik egy tíz napos edzőtáborba, a Dunaszerdahelyi FC DAC központja lesz a főhadiszállásuk, ahol több barátságos mérkőzést játszanak. Ellenfeleik a Slovan Duslo (Vágsellye), az FC STK 1914 Samorin (Somorja) és a Nove Zamky (Érsekújvár) lesznek, utána pedig Magyarországon a Gyirmót vendégeként is pályára lépnek.

A labdarúgó 2. Liga 2024–2025-ös szezonja augusztus 3-án kezdődik, a menetrend elkészítésének időpontját még nem közölték, a sorsolást vélhetően július második felében tartják majd.

Labdarúgó felkészülési mérkőzés:

FC Hermannstadt–Nyárádtői Unirea 3–1 (3–1).

Gólszerzők: Biceanu, Jipa, Paraschiv, illetve Haiduc.

Nyárádtő kezdője: Lupu Márk – Alin Chinteș, Paul Coza, Daniel Pop, Ioan Barstan, Cătălin Savin, Antonio Cruceru, Ovidiu Horșia, Dragoș Gheorghe, Raul Haiduc, Victor Astafei.
Játszott még: Paul Ganea – Dorian Todoran, Abel Popa, Mario Ioniță, Magyari Szilárd, Iustin Neacșu, Andrei Vânău, Cosmin Bîrnoi, Fülöp István, Raul Popa, Yvan Ndiesse.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.