Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Gyergyóból igazolt, alapemberekkel hosszabbított a Vásárhelyi VSK

Horváth Bálint Ottó 2024. június 13., 12:11

Kezd körvonalazódni a Marosvásárhelyi VSK férfi élvonalbeli kosárlabdacsapatának kerete a következő idényre. Egyelőre három alapemberrel hosszabbítottak, egy új játékos érkezett, valamint egy távozóról is tudni lehet.

Gyergyóból igazolt, alapemberekkel hosszabbított a Vásárhelyi VSK
Bodó Tamás zsákolás közben. A Gyergyói ISK-VSK húzóembere volt Fotó: Leopold Tamás

Mint ismert, a marosvásárhelyi klub új vezetőedzővel vág neki a 2024–2025-ös szezonnak, a múlt héten bejelentették, hogy George Trif helyét az előző idényben a VSK másodosztályú együttesét irányító Faragó Péter veszi át. Az edzőváltásról szóló sajtótájékoztatón a magyarországi szakvezető közölte, hogy szeretnék megtartani az alapjátékosokat, és helyi fiatalokat beépíteni a csapatba, valamint megerősíteni a keretet.

A szakmai stáb és a vezetőség közben elkezdte a tárgyalásokat az elmúlt években meghatározó kosárlabdázókkal, akik közül egyelőre hárman meghosszabbították a szerződésüket a VSK-val.

A csapat egyik legkedveltebb játékosa, a montenegrói Goran Gajovic, a svéd Jonathan Person és a marosvásárhelyi Alin Borșa úgy döntött, hogy a folytatásban is a székelyföldi klubot fogja erősíteni.

A csapat egyik legkedveltebb játékosa, a montenegrói Goran Gajovic folytatja a VSK-nál Fotó: Haáz Vince

Mellettük a Marosvásárhelyi VSK közösségi oldalán egy új játékos leigazolásáról is beszámolt, Bodó Tamás mindössze 20 évesen húzóembernek számított az előző két idényben a másodosztályban szerepelt Gyergyói ISK-VSK-nál.

A tehetséges kosaras kiemelkedő teljesítményével hívta fel magára a figyelmet, hiszen összesen 44 mérkőzésen átlagban 21 pontot, 9,8 lepattanót és 1,5 befejező passzt jegyzett.

A pályafutását Székelyudvarhelyen kezdő Bodó Tamás elmondta, nagy kihívás ez a lépés számára, egyrészt ott van az elég nagy különbség a másodosztály és az élvonal között, másrészt teljesen át kell formálják a játékát, ugyanis Gyergyóban nem volt magas játékos a csapatban, így más poszton kellett játszania.

Nagy motivációval és lendülettel várom az idénykezdetet, mert tudom, hogy nagyon jó közönsége van Marosvásárhelynek. Erősségeimnek tartom a gyorsaságomat, robbanékonyságomat és a távoli dobások sem mennek rosszul.

Úgy gondolom könnyen be fogok illeszkedni a csapatba, mindig is kedveltem tapasztalt játékosokkal játszani, ugyanis nagyon sok jó tanáccsal látnak el” – fogalmazott Bodó a VSK közösségi oldalának.

Bodó Tamás: „nagy motivációval és lendülettel várom az idénykezdetet” Fotó: Leopold Tamás

A VSK-tól egy játékos távozott ebben az időszakban, mégpedig a csapat legtehetségesebb fiatalja, Vlad Nistor, aki az előző idényben több mérkőzésen is kimagasló teljesítményt nyújtott, az új kiírásban viszont az FC Argeș Pitești színeit képviseli.

Az élvonalbeli bajnokság szeptemberben egy selejtezőtornával kezdődik, a mezőnyben pedig továbbra is 18 együttes vesz részt, amelyek az előző két szezonban alkalmazott bajnoki rendszerben játszanak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.