Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nagy Attila: „történelmi jelentőségű a hokivébé megszervezésének elnyerése”

Gergely Imre 2024. május 24., 15:19 utolsó módosítás: 2024. május 24., 16:14

Románia, és ezen belül Sepsiszentgyörgy lesz a házigazdája a 2025-ös divízió I/A jégkorong világbajnokságnak. Nagy Attila, a Romániai Jégkorong Szövetség elnöke a büszkeség érzésével nyilatkozott a Székely Sportnak, de ugyanakkor nagy kihívásnak látja a vébé szervezését.

Nagy Attila: „történelmi jelentőségű a hokivébé megszervezésének elnyerése”
A Romániai Jégkorong Szövetség elnöke nagy kihívásnak látja a vébé szervezését Fotó: Veres Nándor

Amint a RJSZ elnöke a Nemzetközi Jégkorong Szövetség pénteki kongresszusa után fogalmazott, történelmi pillanat ez, hiszen Románia korábban sosem szervezett ilyen szintű jégkorong világversenyt.

Úgy gondolja, a válogatott csapatok idei teljesítménye is hozzájárult ahhoz, hogy a sepsiszentgyörgyi rendezésről szóló pályázat mellett döntött az IIHF.

Nagy Attila ugyanakkor köszönetet mondott mindazoknak, akik ehhez hozzátették a magukét, vagyis a sepsiszentgyörgyi városvezetésnek, és a kollégáinak.

Mint elmondta, az elitből most kieső Lengyelország is szerette volna elnyerni a szervezés jogát, de a RJSZ pályázata a szavazatok 70 százalékát kapta meg és került ki győztesen.

„A szervezés szempontjából minden kihívás kezdve a Sepsi Arénában készülő jégfelület minőségének maximalizálásától a szállások biztosításáig, számos olyan részlet van, amiben meg kell felelni a rendezőnek, az IIHF előírásait követve.

Nagy kihívás lesz, de bízom benne, hogy lesz egy olyan lelkes csapat, aki mindezt megvalósítsa”

– nyilatkozta a Székely Sport érdeklődésére a szövetség elnöke.

Nagy Attila izgalmas világbajnokságra számít, ahol Románia válogatottja számára továbbra is a bennmaradás lehet a reális cél, de úgy ahogy Bolzanóban is volt, bármi megtörténhet.

Az IIHF kongresszusán más vébék helyszíneiről is döntöttek. A női válogatott Szerbiában, az U20-as fiúk Horvátországban, az U18-asok pedig Olaszországban játszanak. Premiernek számít, hogy a romániai együttes benevezett a női U18-as világbajnokságra is. Ennek helyszínét majd ősszel jelölik ki, de Románia ezt is megpróbálja megpályázni.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
2 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.