Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Megvannak a romániai hokiválogatott ellenfelei a jövő évi vébére

Dobos László 2024. május 22., 10:49

Befejeződött a Csehországban zajló férfi elit jégkorong-világbajnokság csoportköre, eldőlt, hogy mely együttesek jutottak a legjobb nyolc közé, illetve kik estek ki a divízió 1/A jelű csoportba, ahol Románia is szerepel.

Megvannak a romániai hokiválogatott ellenfelei a jövő évi vébére
A romániai válogatott bravúros győzelmeket aratott az április végi, május eleji dél-tiroli vébén Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A romániai felnőtt férfi válogatott idén tavasszal Olaszországban kiharcolta a divízió 1/A jelű, második értékcsoportban való bennmaradást, és véglegessé vált, hogy kik lesznek az ellenfelei. Az idei csoporttársak közül Olaszországgal és Japánnal újra megmérkőzik, a divízió 1/B jelű csoportból pedig Ukrajna jutott fel.

Közben Csehországban befejeződött az elitvébé első szakasza, ahol eldőlt, hogy Nagy-Britannia és Lengyelország kiesett, ez a két csapat lesz a romániai együttes negyedik és ötödik ellenfele a jövő évi világbajnokságon.

A divízió 1/A jelű vébé csoportösszetétele: Nagy-Britannia, Lengyelország, Olaszország, Japán, Románia és Ukrajna.

A helyszínről Prágában, a Nemzetközi Jégkorong-szövetség (IIHF) csütörtöktől vasárnapig tartó kongresszusán döntenek, amelyen Romániát Nagy Attila szövetségi elnök képviseli. A rendezésre Románia is pályázik, helyszín pedig a sepsiszentgyörgyi Sepsi Aréna lenne.

Románia pályázik ugyanakkor a női divízió 3/A jelű vébé megszervezésére is, ahol Horvátország, Litvánia, Szerbia, Dél-Afrika és Thajföld lesznek az ellenfelei, a pályázati csomagban a helyszín Brassó. Románia megpályázza az U18-as, divízió 2/A jelű férfi vébé megrendezését is, melynek a most épülő bukaresti Berceni Arena adna otthont. Abban a divízióban Kína, Horvátország, Nagy-Britannia, Olaszország és Hollandia szerepel a romániai csapat mellett.

Csehországban kialakultak a negyeddöntők

A svájci válogatott 3–1-re legyőzte az olimpiai aranyérmes finn csapatot Prágában a csehországi elit jégkorong-világbajnokság keddi játéknapján, ezzel csoportjában a második helyen végzett.

Ostravában tét nélküli volt a svéd–szlovák összecsapás. Az északiak azért hajthattak, hogy egyedüliként a tiztenhatos mezőnyben megmaradjon a makulátlan mérlegük. A szlovákok – akik a nyár végén olimpiai selejtezőn látják vendégül Pozsonyban a magyar, a kazah és az osztrák együttest – eleinte még jól tartották magukat, ám a második harmadban összeroppantak.

A csoport (Prága): Svájc–Finnország 3–1, Kanada–Csehország 4–3 (hosszabbítás után) és Nagy-Britannia–Ausztria 4–2. A csoport végeredménye: 1. Kanada 19 pont, 2. Svájc 17, 3. Csehország 16, 4. Finnország 10, 5. Ausztria 7, 6. Norvégia 6, 7. Dánia 6., 8. Nagy-Britannia 3. Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény döntött.

B csoport (Ostrava): Svédország–Szlovákia 6–1, Egyesült Államok–Lettország 6–3 és Németország–Franciaország 6–3. A csoport végeredménye: 1. Svédország 21 pont, 2. Egyesült Államok 16, 3. Németország 15, 4. Szlovákia 12, 5. Lettország 9, 6. Kazahsztán 6, 7. Franciaország 4, 8. Lengyelország 1

A csoportok első négy helyezettje jutott a negyeddöntőbe, a két utolsó kiesett és jövőre a divízió 1/A-ban szerepel.

A csütörtöki negyeddöntő programja: Kanada–Szlovákia, Svédország–Finnország, Svájc–Németország és Egyesült Államok–Csehország.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.