Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A dániai csoportba került a magyar válogatott

MTI 2024. május 30., 13:48

A dániai Herningben rendezendő csoportba került a magyar férfi jégkorong-válogatott a jövő évi elitvilágbajnokságon.

A dániai csoportba került a magyar válogatott
Rendkívül nehéz csoportba került a magyar nemzeti csapat Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A magyarok a bolzanói divízió I/A-torna megnyerésével jutottak fel a 16-os elitbe, és a legfrissebb világranglistán a 18. helyen állnak. A jövő évi vb-t május 9. és 25. között Stockholmban és Herningben tartják.

A világranglista-helyezések alapján, és figyelembe véve, hogy a svédeknek Stockholmban, a dánoknak pedig Herningben kell játszaniuk a csoportkörben, a magyarok alapesetben egy csoportba kerültek volna az olimpiai bajnok finnekkel, ám a két szervező élt a jogával, és úgy döntött, hogy a finneket és a svájciakat "kicseréli".

Így aztán a magyarok a vb-ezüstérmes svájciakkal, a friss világbajnok csehekkel, a vb-ötödik amerikaiakkal, a tavaly vb-második, idén hatodik németekkel, a házigazda, vb-13. dánokkal, a vb-11. norvégokkal, valamint a vb-12. kazahokkal mérkőznek a csoportban.

Stockholmban az olimpiai címvédő, vb-8. finnek mellett a világranglista-vezető, vb-negyedik kanadaiak, a társrendező, vb-bronzérmes svédek, valamint a vb-7. szlovákok, a vb-9 lettek, a vb-10. osztrákok, a bennmaradást éppen kiharcoló franciák (14.) és a szintén feljutó szlovénok játszanak. Mindkét nyolcasból az utolsó helyezett esik ki a divízió I/A-ba. Svájc nem lehet búcsúzó, mert 2026-ban rendező lesz.

A világranglista-2. oroszok és a 16. fehéroroszok az ukrajnai háború miatt nem indulhatnak.

A csoportok (zárójelben a világranglista-helyezés):
A csoport (Stockholm): Kanada (1.), Finnország (3.), Svédország (7.), Szlovákia (9.), Lettország (10.), Ausztria (13.), Franciaország (14.), Szlovénia (19.)
B csoport (Herning): Csehország (4.), Svájc (5.), Egyesült Államok (6.), Németország (8.), Dánia (11.), Norvégia (12.), Kazahsztán (15.), Magyarország (18.).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.