Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Brassó–Ferencváros párharcot rendeznek a Kontinentális Kupában

Dobos László 2024. június 23., 13:54

Elkészült a 2024–2025-ös jégkorong Kontinentális Kupa csoportbeosztása és programja. A második legrangosabb európai hokis kupasorozatban októberben Brassói Corona–Ferencváros mérkőzés lesz.

Brassó–Ferencváros párharcot rendeznek a Kontinentális Kupában
Az elmúlt szezonban a Brassói Corona megnyerte az Erste Ligát és a román bajnokságot, a Ferencváros pedig a magyar pontvadászatot Fotó: Brassói Corona/Cătălina Zorojanu

A Nemzetközi Jégkorong szövetség (IIHF) tájékoztatása szerint a magyar bajnok Ferencváros és a román aranyérmes Brassói Corona is a második körben csatlakozik a Kontinentális Kupához.

Az október 18. és 20. között Brassóban megrendezendő tornán a házigazda Corona és a budapesti zöld-fehérek mellett a lett Mogo Riga és a B jelű kvartett továbbjutója szerepel. A B csoportból az Energija Elektrenai (litván), a Narva PSK (észt), a Skautafelag Reykjavík (izlandi) vagy a CH Jaca (spanyol) csatlakozhat majd a többiekhez.

A Barcaságban jégre lépő négyesből az első helyezett jut a november közepén esedékes újabb körbe, ahol a dán Aalborg Pirates, a lengyel GKS Katowice és a francia Bruleurs de Loups helye már biztos. A januári négyes döntőbe innen már ketten kvalifikálják magukat.

Fotó: IIHF (Nemzetközi Jégkorong-szövetség)

Csoportbeosztás, időpontok

1. kör (szeptember 20-22.), A csoport:
Belgrádi Crvena zvezda (szerbiai), KHL Sisak (horvátországi), Liége Buldogs (belgiumi) és Irbis Skatem (bulgáriai). B csoport: Energija Elektrenai (litván), Narva PSK (észt), Skautafélag Reykjavík (izlandi) és CH Jaca (spanyol).

2. kör (október 18-20.), C csoport:
Rittner Buam (olasz), Acroni Jesenice (szlovéniai), Kijevi Szokil (ukrajnai) és az A csoport továbbjutója. D csoport: Brassói Corona, Ferencváros, Mogo Riga (lett) és a B csoport továbbjutója.

3. kör (november 15-17.):
E csoport HC Arlan (kazahsztáni), Cardiff Devils (britt), Vlci Zilina (szlovákiai,) és a C csoport továbbjutója. F csoport: Aalborg Pirates (dániai), GKS Katowice (lengyel), Bruleurs de Loups (francia) és a D csoport továbbjutója.

Négyes döntő (2025. január 16-19.):
az E és az F csoportok első két-két helyezettje.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.