Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Megvan a GYHK nyári mérkőzésprogramja

Gergely Imre 2024. június 07., 15:47 utolsó módosítás: 2024. június 08., 16:20

A Gyergyói Hoki Klub az első az Erste Liga mezőnyében, amely véglegesítette a jégkorong előszezonja programját. Szlovéniai és szlovákiai ellenfelekkel csapnak össze a piros-fehérek, az első alkalommal sorra kerülő romániai Szuperkupa döntőn kívül.

Megvan a GYHK nyári mérkőzésprogramja
Kiderült kik ellen készül az új szezonra a GYHK Fotó: Szász Adorján/GYHK

Hat erős ellenféllel mérkőzik meg augusztusban és szeptember elején a Gyergyói Hoki Klub. Az edzőmeccseken találkozik ICEHL-es, Tipsport Ligás, Alpesi Ligás és a szlovákiai második vonalban szereplő csapatokkal is. A Brassói Corona elleni Szuperkupa meccsen pedig a trófea megnyeréséért száll harcba.

Amint a GYHK Facebook oldalán közölték augusztus 16-án és 17-én két szlovéniai csapat vendégei lesznek Orbánék, kezdésnek az Alpesi Ligában játszó HK Jesenice lesz az ellenfél, majd másnap az ICEHL-es Olimpija Ljubljana együttesével néznek szembe. Augusztus 20-án a szlovákiai elitben szereplő HC Nové Zámky-val csapnak össze Érsekújváron.

Ezt követi majd 31-én Bukarest új jégpályájának a nyitóeseménye, a romániai Szuperkupa döntő, amit először szerveznek meg, és ahol a Brassói Coronával csatáznak a piros-fehérek. Szeptember 5-én és 6-án ismét a Felvidéken lépnek jégre két, a szlovákiai második vonalban szereplő csapat ellen.

Előbb a Garamszentkereszten a MSK Ziar nad Hronom együttesével (a Tipsport ligás Zólyom farmcsapatával) néznek farkasszemet, majd Nagytapolcsányban a HC Topolcany (a Nyitra második csapata) elleni mérkőzéssel zárják az előszezont.

„5-6 mérkőzést terveztünk a felkészülési időszakra és 5 volt lekötve, amikor megtudtuk, hogy Bukarestben, a Szuperkupán is játszhatunk. Nagyon megtisztelő, hogy részesei lehetünk egy új csarnok felavatásának.

Ez az éles mérkőzés is jól illeszkedik a felkészülésünkbe. Nem mellékes szempont, hogy trófeát is szerezhetünk még a szezon kezdése előtt. A legjobb akkor bevethető keretünk fog harcba szállni a Szuperkupáért”

– fogalmaz Szilassy Zoltán sportigazgató.

Megkeresésünkre válaszolva Szilassy hozzátette, hogy ugyan a 2024–2025-ös a romániai bajnokságban az U21-es csapatuk szerepel majd, de a Szuperkupáért az akkor bevethető legjobb összeállításban veszik fel a versenyt a Brassóval.

Hozzátette, hogy mivel abban az időszakban a magyar válogatott olimpiai selejtezőn szereppel majd Pozsonyban, a nemzeti csapatba bekerülő játékosokat nélkülözniük kell majd a bukaresti meccsen, és a teljes légiós állományt sem vethetik be a korlátozás miatt,

de ez nem jelent problémát, elég mély keret áll majd rendelkezésre ahhoz, hogy így is jó esély legyen a győzelemre és a trófeaszerzésre.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.