Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa
Olimpia

Ez nem az aranygeneráció, egy jobb jelzőt talált a románok kapitánya

Józsa Csongor 2024. június 17., 19:03 utolsó módosítás: 2024. június 17., 19:04

Három gólt rámolt be az ukránok kapujába a román labdarúgó-válogatott a németországi Eb első csoportmeccsén. Nem dobálózott a nagy szavakkal a tréner.

Ez nem az aranygeneráció, egy jobb jelzőt talált a románok kapitánya
Edward Iordănescu igencsak találó jelzőt használt csapatára Fotó: Facebook/NationalaRomanieiOfficial

Edward Iordanescu, a román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya gratulált játékosainak az Ukrajna elleni 3–0-s győzelme után a hivatalos sajtótájékoztatón, illetve arra kérte az újságírókat, hogy ne illesszék erre a gárdára az „aranygeneráció” jelzőt.

„Ha akarják, ez a lélek generációja, mert ők mindig a szívükkel-lelküket kitették a pályára” – mondta Iordănescu, óvakodva attól, hogy játékosai túl sok dicséretet érezzenek az első győzelem után.

„Amióta a válogatottnál vagyok, voltak nehéz pillanataink. Nem volt mindig könnyű. Voltak más nagyszerű teljesítményeink is.

Voltak aranygenerációink nagyszerű eredményekkel, de erre a nemzedékre inkább a lélek a jó szó. Ez a csapat tette bele a legtöbb erőfeszítést mindenbe.

Ekkora szíve, mint ennek a csapatnak, még senkinek sem volt. Ennek a generációnak a határ a csillagos ég” – tette hozzá ifjabb Iordănescu.

Románia 24 év után nyert először kontinenstornán, Nicolae Stanciu, Răzvan Marin és Denis Drăguș góljaival 3–0-ra verte Ukrajnát az E csoport első fordulójának meccsén.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.