Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa
Olimpia

A Kolozsvári CFR kapusáról és egy középpályásról mondott le a román kapitány

Horváth Bálint Ottó 2024. június 09., 16:33 utolsó módosítás: 2024. június 09., 16:38

Véglegessé vált a román labdarúgó-válogatott kerete a következő hétvégén kezdődő németországi Európa-bajnokságra. A szövetségi kapitánynak két játékosról kellett lemondania, így 26-an maradtak a keretben.

A Kolozsvári CFR kapusáról és egy középpályásról mondott le a román kapitány
Az elmúlt bajnoki szezonban Răzvan Sava végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott a CFR kapujában, mégsem fért be a végleges keretbe Fotó: Pinti Attila

Edward Iordănescu szövetségi kapitány előzőleg 28 játékost hívott be a keretbe, közülük ketten nem utaznak el a kontinenstornára.

A román válogatottat az Eb-re kivezető szakvezető két fiatal labdarúgót, a Kolozsvári CFR kapusát, Răzvan Savat és a Konstancai Farul középpályását, Constantin Gramenit hagyja itthon, akik először kaptak behívót. Ők egyetlen percet sem játszottak a Bulgária és Liechtenstein elleni hazai felkészülési mérkőzéseken, Románia mindkettőn gól nélküli döntetlent játszott.

A végleges keretben a legtöbben a hazai bajnok FCSB-t képviselik, amely négy labdarúgót (Ștefan Târnovanu, Florinel Coman, Adrian Șut, Darius Olaru) küld a válogatottba, a török Gaziantep csapatából hárman, míg a Kolozsvári CFR-től és az olasz Parmatól ketten kerültek be a válogatottba, összesen pedig 19 klubtól szerepelnek játékosok a listán.

A nemzeti együttes szakmai stábja június 17-éig, az Ukrajna elleni első csoportmérkőzés előtt még változtathat a keretben, de csak bizonyos körülmények között. Kizárólag a sérült játékosokat lehet helyettesíteni, miután az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) orvosi bizottsága ezt jóváhagyta.

A június 14. és július 14. között zajló németországi Európa-bajnokságon Románia az E csoportban szerepel, június 17-én, hétfőn 16 órától Münchenben Ukrajna ellen mutatkozik be a kontinenstornán, majd 22-én, szombaton 22 órától Kölnben Belgiummal, 26-án, szerdán 19 órától Frankfurtban Szlovákiával találkozik.

A román labdarúgó-válogatott végleges kerete az Eb-re

Kapusok: Florin Niță (Gaziantep), Horațiu Moldovan (Atletico Madrid), Ștefan Târnovanu (FCSB).
Hátvédek: Andrei Rațiu (Rayo Vallecano), Vasile Mogoș (Kolozsvári CFR), Radu Drăgușin (Tottenham), Bogdan Racovițan (Rakow), Adrian Rus (Pafos), Ionuț Nedelcearu (Palermo), Andrei Burcă (Al-Okhdood), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova).
Középpályások: Deian Sorescu (Gaziantep), Marius Marin (Pisa), Alexandru Cicâldău (Konyaspor), Răzvan Marin (Empoli), Nicolae Stanciu (Damac), Adrian Șut (FCSB), Darius Olaru (FCSB), Dennis Man (Parma), Valentin Mihăilă (Parma), Ianis Hagi (Deportivo Alavés) Florinel Coman (FCSB).
Támadók: Denis Drăguș (Gaziantep), George Pușcaș (Bari), Denis Alibec (Muaither), Daniel Bîrligea (Kolozsvári CFR).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.