Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa
Olimpia

Kihagyták a büntetőt, gólképtelenek voltak a románok

Horváth Bálint Ottó 2024. június 04., 23:42 utolsó módosítás: 2024. június 04., 23:43

Gyengére sikeredett a román labdarúgó-válogatott közvetlenül az Európa-bajnokság előtt lejátszott első felkészülési mérkőzése, kedden este hazai pályán gól nélküli döntetlenre végzett Bulgária ellen.

Kihagyták a büntetőt, gólképtelenek voltak a románok
Semmi nem jött össze támadásban a román válogatottnak Fotó: Facebook/Team Bulgaria

A fővárosi Steaua Stadionban megrendezett találkozón alig két percet kellett várni az első hazai helyzetre, Răzvan Marin lőtt a tizenhatoson belülről, a bolgárok kapusa szögletre mentett. A jó kezdés után a vendégek kezdeményeztek többet, ám veszélytelenek voltak a kapura. Ezzel szemben a házigazdák ellentámadások után kerültek közelebb a gólhoz, Drăguș és Man lehetőségei azonban kimaradtak.

Ezután hiába próbálkozott, sokáig semmi nem jött össze támadásban a román csapatnak, de a szünet előtt mégis ziccerhez jutottak, Drăguș viszont elrontotta a befejezést.

Kiválóan kezdték a második félidőt a románok, az 50. percben Stanciu büntetőt harcolt ki, ezt azonban Man kihagyta, Dulgerov érezte a sarkot és védeni tudott.

Nem sokkal később Bulgária kialakította a legnagyobb helyzetét, Niță megmentette a trikolórokat.

Egy óra játékot követően hármas cserére szánta el magát a hazai szakvezetés, mind támadó felfogású labdarúgók léptek pályára. Velük valamivel élénkebb lett a hazaiak játéka, ám továbbra is pontatlanok voltak a kapu előtt. A hajrára pedig nem maradt erejük, ráadásul a bolgárok voltak jóval aktívabbak támadásban, Minchev remek helyzetbe került, de a lövése gyengére sikeredett, és a végéig maradt a gól nélküli döntetlen.

Edward Iordănescu együttese három nap múlva ugyancsak hazai pályán javíthat, pénteken a még gyengébb játékerőt képviselő Liechtensteint fogadja. A németországi Európa-bajnokságon az E csoportban június 17-én Ukrajna ellen mutatkoznak be, majd Belgiummal és Szlovákiával találkoznak.

Labdarúgás, felkészülési mérkőzés:

Románia–Bulgária 0–0.

Románia: Niță – Rațiu, Drăgușin, Rus (Nedelcearu, 69.), Bancu (Mogoș, 69.) – M. Marin (Hagi, 61.), R. Marin – Man, Stanciu (Olaru, 77.), Mihăilă (Coman, 61.) – Drăguș (Bîrligea, 61.). Szövetségi kapitány: Edward Iordănescu.
Bulgária: Dulgerov – Turitsov, Atanasov (S. Petrov, 90.), A. Petkov, H. Petrov – M. Petkov (Rusev, 82.), Krastev (I. Iliev, 72.), Kostadinov – Despodov (Kirilov, 71.), Kolev (Minchev, 71.), Panayotov (Yusein, 82.). Szövetségi kapitány: Ilian Iliev.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.