Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Visszalépett egy kvótás, kijutott az olimpiára a román pólóválogatott

Horváth Bálint Ottó 2024. február 17., 19:44 utolsó módosítás: 2024. február 17., 19:50

A helyosztók után úgy tűnt, hogy lemarad, de végül mégis részt vehet a nyári párizsi olimpián a román férfi vízilabda-válogatott, amely kihasználta azt, hogy Dél-Afrika visszalépett az ötkarikás részvételtől.

Visszalépett egy kvótás, kijutott az olimpiára a román pólóválogatott
Nagy az öröm, olimpiai résztvevő a román csapat Fotó: Román Vízilabda-szövetség

Románia első körben elszalasztotta az esélyt, hogy kvótát szerezzen, miután a dohai világbajnokságon a nyolcaddöntőben kikapott Montenegrótól, és nem jutott be a legjobb nyolc közé. Aztán a helyosztókon előbb legyőzte Kínát, majd alulmaradt az Egyesült Államok együttesével szemben, így végül a tizedik helyen végzett.

A torna szombati zárónapján azonban kellemes meglepetésben volt részük, az olimpiára már korábban kijutott Dél-Afrika ugyanis váratlanul bejelentette a visszalépését. Ez pedig kapóra jött a román válogatottnak (amelynek tagja a Nagyváradi VSK két magyar vízilabdázója, Belényesi Dávid és Vancsik Levente), hiszen ezzel átvette a helyét, mivel a már szintén kvótát birtokló amerikaiak mögött a második volt az ötkarikás játékokról lemaradó csapatok listáján.

A katari vb Horvátország győzelmével zárult, amely a döntőben büntetők után 15–13-ra felülmúlta Olaszországot. A bronzérmet a spanyolok szerezték meg, a kisdöntőben a franciák ellen nyertek. A magyar válogatott a hetedik helyen végzett, miután a helyosztón ötméteresekkel 18–16-ra nyert Montenegró ellen.

A párizsi olimpia férfi vízilabdatornáján Franciaország, Magyarország, Görögország, Spanyolország, Japán, az Amerikai Egyesült Államok, Ausztrália, Szerbia, Montenegró, Horvátország, Olaszország és Románia indulhat.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.