Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Mikler és Hanusz csak tartalék lesz az olimpián a magyar férfi kézilabda-válogatottban

MTI 2024. július 06., 12:01 utolsó módosítás: 2024. július 06., 12:51

Kijelölték a párizsi olimpiára készülő magyar férfi kézilabda-válogatott keretét, amelyben a tapasztalt kapus, Mikler Roland és a fiatal tehetség, Hanusz Egon csak tartalékként szerepel.

Mikler és Hanusz csak tartalék lesz az olimpián a magyar férfi kézilabda-válogatottban
Mikler és Hanusz (jobbra, kékben és pirosban) mellett Pedro Rodríguez is kimaradt a keretből. Korábbi felvétel Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

A magyar szövetség közösségi oldalán pénteken megjelent videóban Chema Rodríguez szövetségi kapitány elmondta, hogy a 20 fős keretből a jobbszélső Krakovszki Zsolt, a balszélső Krakovszki Bence és a beálló Szöllősi Szabolcs maradt ki. A londoni olimpikon kapus Mikler Roland, a jobbszélső Rodríguez Álvarez Pedro és az irányító Hanusz Egon tartalék lesz, de a szakvezető elmondása szerint ez változhat, hiszen van három cserelehetőségük az olimpián.

A párizsi olimpia kézilabdatornáján a csapatokat 14 játékos és három tartalék alkotja. Előbbiek az olimpiai faluban, utóbbiak azon kívül, szállodában laknak majd.

Nagyon nehéz döntés volt a keretszűkítés, hiszen olyan játékosokról kellett dönteni, akik ott voltak az idei Európa-bajnokságon és az olimpiai selejtezőn, és ahogy mondani szoktuk, egy család vagyunk”

– nyilatkozta Chema Rodríguez.

A spanyol edző hozzátette, nehéz pillanat, amikor egy időre el kell búcsúzni a család néhány tagjától, de megértették, elfogadták a döntést, emiatt a kapitány még a szokásosnál is büszkébb a csapatra.

Minden játékos rendkívül profi módon készül, nagyon köszönöm a munkát annak a három kerettagnak, aki nem jön velünk az olimpiára”

– szögezte le.

A magyar férfi válogatott jövő szombaton Győrben a szlovénok, július 19-én Stuttgartban a németek, 20-án szintén Stuttgartban a japánok ellen játszik felkészülési találkozót.

Az olimpiai tornát a magyarok július 27-én kezdik Egyiptom ellen, majd Argentínával, Norvégiával, a világbajnok Dániával és a címvédő, Európa-bajnok és házigazda Franciaországgal mérkőznek meg, a csoportból az első négy helyezett jut tovább a negyeddöntőbe.

A magyar kézilabda-válogatottak olimpiai kerete:

Kapusok: Bartucz László (Tatabánya), Palasics Kristóf (CB Ciudad de Logrono, spanyol), Mikler Roland (Szeged, tartalék).
Jobbszélsők: Imre Bence (THW Kiel, német), Rodriguez Álvarez Pedro (Tatabánya, tartalék)
Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Ferencváros), Ilic Zoran (HSV Hamburg, német)
Irányítók: Lékai Máté (Ferencváros), Fazekas Gergő (Orlen Wisla Plock, lengyel), Hanusz Egon (Benfica, portugál, tartalék)
Beállók: Bánhidi Bence (Szeged), Rosta Miklós (Dinamo Bucuresti, román), Sipos Adrián (MT Melsungen, német)
Balátlövők: Bodó Richárd (Szeged), Ligetvári Patrik (Veszprém), Szita Zoltán (Orlen Wisla Plock, lengyel).
Balszélső: Bóka Bendegúz (Balatonfüred).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.