Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Szívvel-lélekkel és ambícióval játszani, ez lehet a kulcs az FK Csíkszereda feljutásához

Horváth Bálint Ottó 2024. május 17., 12:37 utolsó módosítás: 2024. május 17., 12:48

Két mérkőzés választja el az FK Csíkszeredát attól, hogy feljusson az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságba. A Bukaresti Dinamo elleni osztályozós párharc előtt a székelyföldi együttes korábbi sikeredzőjét, Valentin Suciut kérdeztük az esélyekről.

Szívvel-lélekkel és ambícióval játszani, ez lehet a kulcs az FK Csíkszereda feljutásához
Feljutás esetén meg tudják határozni a saját jövőjüket az FK játékosai Fotó: Pál Zoltán/FK Csíkszereda

Hatalmas lehetőség előtt áll a csíkszeredai csapat, amely története során először juthat fel az élvonalba. Az elképesztő teljesítményhez viszont bravúrra lenne szükség, hiszen az ország egyik legnépszerűbb együttesét, a Bukaresti Dinamót kell búcsúztatniuk az osztályozón.

A párharcot megelőzően megkerestük a székelyföldiek korábbi vezetőedzőjét, Valentin Suciut, akivel az FK a 2018–2019-es szezonban kiharcolta a feljutást a másodosztályba. A 43 éves szakember jelenleg a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK akadémiájának szakmai igazgatója és a háromszékiek harmadosztályban érdekelt utánpótláscsapatának vezetőedzője.

„Szív, lélek és ambíció” – közölte Valentin Suciu arra a kérdésünkre, hogy mit tart a csíkszeredaiak legfőbb erősségének a fővárosiak ellen.

Ha az első mérkőzésen sikerül a nagy nyomást kezelni, és pozitív eredményt elérni, ez nagyon sokat nyom a latban, és a hazai visszavágón bármi lehetséges.

Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy az FK-nak van pár olyan játékosa, aki bármikor el tudja dönteni a találkozót” – fejtette ki az FK Csíkszereda korábbi sikeredzője a Székely Sportnak.

A Dinamónak tapasztaltabb játékosai vannak, akik hozzászoktak az osztályozókhoz, hiszen az elmúlt két évben egyaránt érdekeltek voltak ezekben a párharcokban.

Suciu szerint azonban az FK ezt ambícióval kompenzálhatja, a csíki labdarúgóknak tudatában kell lenniük annak, hogy olyan komoly téttel bíró mérkőzéseket játszhatnak, amelyek feljutás esetén meg tudják határozni a saját jövőjüket és egyúttal a klub presztízsét is növelhetik.

Valentin Suciu: „ha az első mérkőzésen sikerül a nagy nyomást kezelni, és pozitív eredményt elérni, ez nagyon sokat nyom a latban” Fotó: Gecse Noémi

„Ahogyan annak idején a Sepsi OSK esetében is történt, nagy meglepetésnek számítana az FK feljutása a román élvonalbeli bajnokságba, és Székelyföldnek is nagy előny származna belőle” – jegyezte meg.

Valentin Suciu irányításával 2018-ban már egyszer sikerült a bravúr a Dinamo ellen, amikor hazai pályán tizenegyes-párbajban kiejtették a bukarestieket a Román Kupa nyolcaddöntőjében. A szakvezető kellemesen emlékszik vissza arra a mérkőzésre, amelyen elmondása szerint még annyi esélyt sem adtak nekik, mint most az FK-nak, mivel akkor még a harmadosztályban játszottak, a Dinamo pedig az élvonalban szerepelt, és nagyon jó játékosaik voltak.

De mi hittünk magunkban és az esélyünkben, abban a kicsiben, ami volt nekünk, ez vitt minket előre és a végén óriási győzelmet ünnepeltünk”

– fogalmazott a szakvezető.

Hozzátette, a klubnál erőt tudnak meríteni abból a teljesítményből, mert ha egyszer már sikerült, miért ne sikerülne újra felülkerekedni az esélyesebb bukaresti gárdán.

2018-ban már egyszer sikerült a bravúr, idén a feljutást ünnepelhetik meg a csíkiak a Dinamo ellen Fotó: Gecse Noémi

Az FK Csíkszereda és a Bukaresti Dinamo párharcának első mérkőzését május 20-án, hétfőn 20 órától a fővárosi Nemzeti Arénában rendezik, majd egy héttel később május 27-én Székelyföldön dől el a feljutó együttes kiléte.

Az osztályozó másik ágán az FC Botoșani és a CS Mioveni küzdenek meg, közöttük az első találkozót pénteken 20 órától játsszák le, míg a visszavágót május 24-ére időzítették.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.