Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Ilyés Róbert: „a legnehezebb ellenfelet kaptuk”

Dobos László 2024. május 13., 14:30

Románia egyik legnépszerűbb csapatával játszik osztályozót az FK Csíkszereda labdarúgó együttese. Ilyés Róbert, a csíkiak vezetőedzője szerint kemény ellenfelet kaptak, de ugyanakkor nagy esély előtt áll a 120 éves csíki futball.

Ilyés Róbert: „a legnehezebb ellenfelet kaptuk”
Ilyés Róbert, az FK Csíkszereda vezetőedzője. Harciasságával futott be szép játékosi karriert, edzőként is a csúcsra szeretne jutni Fotó: Pinti Attila

Eldőlt, hogy idegenben, május 20-án 20 órától, a bukaresti Arcul de Triumf stadionban rendezik a román labdarúgó élvonalba jutásért/bennmaradást zajló Bukaresti Dinamo–FK Csíkszereda párharc első mérkőzését.

Ilyés Róbert, az FK Csíkszereda vezetőedzője elmondta, hogy a szakemberek szerint a Dinamo az esélyesebb, de a labda kerek, a meccs 0–0-ról indul, és szerinte mindkét csapatnak egyenlő esélye az osztályozó megnyerésére.

„A legnehezebb ellenfelet kaptuk, láttam a Dinamo meccseit, a bukaresti együttest jó képességű, tapasztalt futballisták alkotják. Az egyik legnépszerűbb klub Romániában, 18-szoros bajnok, de ugyanakkor nagy büszkeség, nagy megtiszteltetés a fennállásának 120 évfordulóját ünneplő csíki futball számára, hogy idáig eljutott.

Történelmet írtunk a csíki futball számára azzal, hogy eljutottunk idáig, és ezt fokozni szeretnénk egy újabb jó eredménnyel”

– nyilatkozta Ilyés a Székely Sportnak.

Fotó: Pinti Attila

A fővárosi sajtó arról cikkezett, hogy a Dinamónál sérülések és piros lap miatt hátvédgondok vannak, de – sajnos – az FK Csíkszeredánál is két játékos, Babati és Andersson sérüléssel küszködik.

A másik ágon FC Botoșani–CS Mioveni összecsapás zajlik a feljutásért/bennmaradásért, ennek a párharcnak az első mérkőzését már május 17-én pénteken 20 órától megrendezik az észak-moldvai városban.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.