Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Megszakadt a csíki lányok győzelmi sorozata

Dobos László 2024. április 14., 14:32

Vrancea megyében, Panciu városában vendégszerepelt hétvégén az FK Csíkszereda ifjúsági lány futballcsapata, amely döntetlent játszott az Estera Țifești vendégeként, és ezzel megszakadt győzelmi sorozata.

Megszakadt a csíki lányok győzelmi sorozata
Mindhárom csíki gólra válaszolni tudtak a hazaiak Fotó: László Ildikó

Țifești Vrancea megyei nagyközség, mérkőzéseit pedig a közeli Panciuban rendezi. Ott vendégszerepeltek hétvégén az FK Csíkszereda ifjúsági labdarúgói az U15-es korosztály számára kiírt női Elit Ligában, és bár a csíkiak háromszor vezettek, a házigazdák mindháromszor egyenlítettek.

A találkozó után Portik Helga vezetőedző értékelt a csíki klub honlapjának. „Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, elsősorban azért, mert nagyon rossz a pálya, és nem lehet egy rendes passzt adni, emiatt nem tudtuk a saját játékunkat játszani, másodsorban pedig azért, mert egy nagyon durva csapat ellen léptünk pályára. Nem az elképzeléseink szerint alakultak a dolgok.

Az ellenfél sokat faultot, ezzel is próbálták tördelni a játékunkat.

Nagy nehezen föléjük tudtunk kerekedni, aztán jöttek az apró hibák. A lányok próbáltak mindent megtenni, amit tudtak, de sajnos ez most ennyire volt elég. Gyakoroljuk azt, ami kevésbé ment, és készülünk a következő mérkőzésre” – nyilatkozta Portik Helga.

Női labdarúgás, U15-ös korosztály, Elit Liga, 3. csoport, 9. forduló:
Estera Țifești–FK Csíkszereda 3–3 (1–2).
Gólszerzők: Alessia Ionașcu (26. és 70.), Adelina Radu(56.), illetve Elena Hartuche (20., öngól), Annabelle Nombot (35.), Cseke Melánia (53.)
FK Csíkszereda: Rusu Kriszta – Annabelle Nombot, Benedek Kincső, Alexia Georgiana Zănoagă, Cseke Melánia, Kádár Noémi, Orbán Anna, Páll Vanda, Juhász Anett, Máthé Bernadett, Lénárt Nikolett. Vezetőedző: Portik Helga

A csoport másik mérkőzésén: FC Botoșani–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 1–3.

Női U15-ös Elit Liga, 3. csoport
1. FK Csíkszereda 9 8 1 0 60–9 25
2. Estera Țifești 9 3 2 4 16–18 11
3. Sepsi OSK 9 3 1 5 19–47 10
4. FC Botoșani 9 2 0 7 14–35 6

A következő forduló (április 20.) programja: Estera Țifești–FC Botoșani és Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–FK Csíkszereda.

A 16 csapatos bajnokságban a csoportküzdelmek során két oda–visszavágós kört teljesítenek a csapatok, majd negyeddöntős párharcok következnek, ezen minden csoport első két-két helyezettje vehet részt. A döntő torna négycsapatos lesz. A mérkőzések 2x35 percesek.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.