Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Már nem a Szilassy–Góga edzőpáros irányítja a Gyergyói Hoki Klubot

Gergely Imre 2024. május 08., 19:08

Edzőváltás következik a Gyergyói Hoki Klubnál. Szilassy Zoltán vezetőedző és Góga Attila másodedző helyét mások veszik át – jelentették be a piros-fehérek. Ez azonban nem menesztést jelent. Mindkét szakember új szerepkörben dolgozik tovább a gyergyóiaknál.

Már nem a Szilassy–Góga edzőpáros irányítja a Gyergyói Hoki Klubot
Szilassy Zoltán 2020–21-es szezonban csatlakozott a gyergyóiakhoz, az év októberében vezetőedzőnek nevezték ki, ekkor csatlakozott az edzői stábhoz Góga Attila is Fotó: Szász Adorján, GYHK

Fontos változások jönnek a Gyergyói Hoki Klubnál, edzőket váltanak, de Szilassy Zoltán sportigazgatóként, Góga Attila pedig csapatvezetőként folytatja a munkáját. Ez mindkettejük számára az eddigieknél nagyobb feladat lesz, a klub jövőjét alapvetően meghatározó új projektek megvalósításának ezek az első lépései – adta hírül szerdán este a GYHK Facebook-oldala.

A közleményből kiderül, hogy Szilassy egyszerre fogja felügyelni és koordinálni a felnőtt csapatnál és az utánpótlásnál folyó szakmai munkát és dolgozik azon, hogy a piros-fehérek 2026-ra készen álljanak az osztrák bázisú ICEHL ligához való csatlakozásra.

Góga a felnőtt csapat körüli szervezői, logisztikai feladatokat látja el mostantól. Ez természetesen azzal jár, hogy a GYHK padján új szakemberek fognak dolgozni.

Hogy kik is lesznek ők, azt pár nap múlva fogják nyilvánosságra hozni.

Szilassy Zoltán a 2020–2021-es szezonban csatlakozott a gyergyóiakhoz, ahol másodedzőként kezdett dolgozni az akkori szakvezető Malcolm Cameron mellett, de már októbertől vezetőedzőnek nevezték ki. Ekkor akasztotta a szögre a korcsolyát Góga Attila is, a GYHK addigi csapatkapitánya lett Szilassy mellett a másodedző.

Vezetésük alatt 2023-ban Erste Liga bajnoki címet nyert a GYHK és még két bronzérmet is szereztek, emellett a romániai bajnokságban egy ezüst és idén egy bronzérmet is gyűjtöttek.

Ezzel párhuzamosan Szilassy Zoltán a magyar válogatott edzői stábjában kétszer ünnepelhetett feljutást a világelitbe (2022-ben Ljubljanában és most 2024-ben Bozenben), és ott volt 2023-ban a finnországi elitvébén is. Góga Attila pedig a romániai válogatott stábjában dolgozva volt részese a csapat bennmaradásának a tavalyi divizió I/A vébén és a múlt héten a történelminek mondható kilenc pont megszerzésével zárult tornán is.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.