Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Szőllősi-Zácsik is bekerült az olimpiára készülő női válogatott keretébe

MTI 2024. május 29., 18:54

Szöllősi-Zácsik Szandra, a bajnok Ferencváros átlövője is bekerült a párizsi olimpiára készülő magyar női kézilabda-válogatott keretébe. A magyar szövetség szerdai tájékoztatása szerint húsz játékos kapott meghívót Golovin Vlagyimir szövetségi kapitánytól az ötkarikás felkészülés június 23-i kezdetére.

Szőllősi-Zácsik is bekerült az olimpiára készülő női válogatott keretébe
Szöllősi-Zácsik felépült a sérüléséből Fotó: MTI/Illyés Tibor

Szöllősi-Zácsik szeptember végén keresztszalag-szakadás miatt térdműtéten esett át, de már teljesen felépült a sérüléséből.

„Húsz fővel kezdjük meg a felkészülést, alapvetően azokkal, akik kiharcolták az olimpiai selejtezőn, majd az olimpián való részvétel jogát” – mondta Golovin. „Szöllősi-Zácsik Szandra is velünk tart, hiszen befejeződött a sérülés utáni rehabilitációja. Az utolsó bajnoki fordulóban már keretben volt, de nyilvánvalóan meccshiánya van, és nem tudjuk, miként reagál majd a folyamatos terhelésre. Ez majd a felkészülés során derül ki, de rá is számítunk, hiszen a célunk a sikeres olimpiai szereplés.”

A párizsi olimpiára 14 kézilabdázó, valamint három tartalék utazhat.

A csapat június 23-án kezdi meg a felkészülést Telkiben, majd július 13-án Győrben a szlovénok és július 19-én Stuttgartban a németek ellen vív felkészülési találkozót.

Az olimpiai tornát július 25-én kezdi a házigazda és címvédő franciákkal szemben. Később Brazília, Angola, Spanyolország és Hollandia lesz az ellenfél a csoportkörben.

A magyar keret az olimpiai felkészülési időszakra
kapusok: Böde-Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Janurik Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szemerey Zsófi (Motherson-Mosonmagyaróvár)
jobbszélsők: Győri-Lukács Viktória (Győri Audi ETO), Faluvégi Dorottya (SG BBM Bietigheim, német)
jobbátlövők: Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Albek Anna (Motherson-Mosonmagyaróvár), Papp Nikolett (SCM Gloria Buzau, román)
irányítók: Vámos Petra (DVSC SCHAEFFLER), Debreczeni-Klivinyi Kinga (Moyra-Budaörs), Simon Petra (FTC-Rail Cargo Hungaria)
beállók: Bordás Réka (Praktiker-Vác), Füzi-Tóvizi Petra (DVSC SCHAEFFLER), Pásztor Noémi (Motherson-Mosonmagyaróvár)
balátlövők: Kuczora Csenge (Praktiker-Vác), Kácsor Gréta (DVSC SCHAEFFLER), Szöllősi-Zácsik Szandra (FTC-Rail Cargo Hungaria), Juhász Gréta (Kisvárda Master Good SE)
balszélsők: Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szöllősi-Schatzl Nadine (Győri Audi ETO)
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.