Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Szőcs Bernadette vegyespárosban is indulhat az olimpián

Zátyi Tibor 2024. május 07., 10:28

Ovidiu Ionescu és Szőcs Bernadette kijutott a párizsi olimpia vegyes páros versenyére – jelentette be kedden a Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség (ITTF), miután nyilvánosságra hozták a versenyszám világranglistáját. Magyar duó is szerepel a mezőnyben.

Szőcs Bernadette vegyespárosban is indulhat az olimpián
Szőcs Bernadette és Ovidiu Ionescu évek óta együtt játszanak Fotó: Facebook/Federatia Romana de Tenis de Masa

Ionescu és Szőcs áprilisban a csehországi Havirovban rendezett olimpiai selejtezőn két közvetlen kvalifikációs esélyt is elszalasztott, de világranglistás pozíciójuknak köszönhetően végül biztosították helyüket az olimpián. A páros amúgy bejutott a Dzsiddában zajló Szaúdi Smash torna negyeddöntőjébe, és kedden a francia Jia Nan Yuan/Alexis Lebrun duóval játszik.

Szőcs Bernadette már korábban biztosította részvételét az ötkarikás játékokon a román női válogatottal, Ovidiu Ionescu a 82. román sportoló, aki kvalifikálta magát a 2024-es olimpiára.

A nyilvánosságra hozott világranglista alapján biztossá vált, hogy a magyarországi Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes páros is ott lesz az olimpián – ez a magyar asztaliteniszezők első párizsi kvótája.

Ecsekiékkel együtt Európából hat duónak van kvótája, Ázsiából is hatan indulnak, emellett egy-egy ausztrál, afrikai, dél- és közép-amerikai kettős lesz ott Párizsban. Az már korábban eldőlt, hogy a magyar férfi és női csapat nem állhat asztalhoz a francia fővárosban, férfi és női egyesben azonban még van lehetőség két-két kvótára. Ezek megszerzésére először a május 15-én kezdődő szarajevói európai egyéni selejtezőn lesz esély.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.