Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Rettentően nehéz utat kell bejárjon a Kolozsvári CFR a Konferencia Liga főtáblájáig

Sebestyén Ervin 2024. május 31., 18:32

Kiderült, hogy kik lehetnek a Kolozsvári CFR ellenfelei a labdarúgó Konferencia Liga play-off körében, a kincses városiakra nagyon nehéz összecsapások várnak, amennyiben a főtáblára szeretnének jutni.

Rettentően nehéz utat kell bejárjon a Kolozsvári CFR a Konferencia Liga főtáblájáig
Nehéz ellenfeleket kaphat a Kolozsvári CFR Fotó: Pinti Attila

A második helyen zárta az előző szezont a Kolozsvári CFR a Szuperligában, amellyel automatikusan kiharcolta a nemzetközi kupasorozatban való szereplést.

Dan Petrescu együttese az AEK Athénnal (görög), a Hajduk Splittel (horvát), a Bröndbyvel (dán) vagy az Austria Wiennel (osztrák) találkozhat a Konferencia Liga második selejtezőkörében.

Azonban van esély arra is, hogy a szlovákiai, Dunaszerdahelyi FC DAC lesz az ellenfele, vagy éppen a cseh Banik Ostrava, az ukrán Krivbasz és a ciprusi Pafos is egy opció lehet. Utóbbiak ellen mindenképp a kincses városi gárda lenne a favorit.

A rájátszásban topcsapatok is szerepelnek, elég a Premier League-ben vitézkedő Chelsea-re gondolni, amely szintén a Konferencia Ligában indul idén.

A Kolozsvári CFR két éve az egyenes kieséses szakaszig jutott

A 2022–2023-as idényben kiválóan menetelt Dan Petrescu csapata. A selejtezőben megverte az andorrai Inter Escaldes, a fehérorosz Szoligorszk és a szlovén Maribor együttesét is, így bejutott a csoportkörbe. A bordók ott is szenzációsan szerepeltek, a második, továbbjutó helyet csípték el, a Sivasspor, a Slavia Prága és az FC Ballkani volt mellettük a kvartettben.

Az egyenes kieséses szakaszban már egy topcsapat került az útjukba, az olasz Lazio, amely végül Ciro Immobile vezérletével kiejtette a CFR-t, 1–0-s összesítéssel.

Nehezebb helyzetben érezheti magát az Univeristatea Craiova

Szintén a Konferencia Liga főtáblájáért száll harcba az oltyán gárda, amely a harmadik európai kupasorozatban való indulásért rendezett selejtezőn tizenegyes-párbajban legyőzte a Kolozsvári U-t.

A Costel Gâlcă által vezette csapat a Chelsea-vel, a Betisszel, a Koppenhágával, a Genkkel, a Lensszel és az Istanbul Bașakșehirrel találkozhat.

Közülük mindegyik neves együttes, amellyel meggyűlhet a Craiova problémája.

Fotó: Facebook/Universitatea Craiova

Lehetséges ellenfél a Go Ahead Eagles, a CSKA Szófia és a Djugardens is, utóbbiakkal korábban már a Sepsi OSK is csatázott már.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.