Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Mégsem lesz Európa Liga-meccs Sepsiszentgyörgyön

Sebestyén Ervin 2024. június 05., 14:24

A Vajdahunyadi Corvinul a Román Kupa elhódításával kiharcolta, hogy az Európa Ligában szerepelhessen, azonban a stadionja nem felel meg az elvárásoknak. Elsődlegesen Diószegi László felajánlotta a Sepsi OSK Arénát, de végül más helyszínt talált a másodosztályú gárda.

Mégsem lesz Európa Liga-meccs Sepsiszentgyörgyön
Mégsem rendeznek nemzetközi kupameccset a Sepsi OSK Arénában Fotó: Pinti Attila

Florin Maxim együttese szenzációs menetelést hajtott végre a labdarúgó Román Kupa 2023–2024-es kiírásában, végül a finálét is megnyerte és elhódította a trófeát. Ezzel a sikerrel kiharcolta, hogy jövőre a nemzetközi kupaporondon is bizonyíthasson. Érdekesség, hogy az élvonalban nem szerepelhet, viszont az Európa Ligában igen.

A vajdahunyadiak stadionja nem felel meg az elvárásoknak, ezért nem léphetnek pályára a hazai mérkőzéseken a Michael Klein arénában, ehelyett Nagyszebenben fogják lejátszani azokat. Fontos szempont lehetett a vezetőség számára, hogy ez a létesítmény közelebb van, mint a sepsiszentgyörgyi, így a szurkolók is könnyebben eljuthatnak a helyszínre.

A Vajdahunyadi Corvinul a saját közösségi média oldalán tette közzé a hírt, hogy most már hivatalosan is megszületett a döntés és a szövetség is jóváhagyta azt. Külön köszönetüket fejezték ki a Sepsi OSK vezetőségének, amely azonnal segítőkezet nyújtott és mindvégig támogatta a másodosztályú klubot míg sikerült megszerezni a licencet a részvételhez.

Az Európa Ligában már az első előselejtezőkörben pályára lép a román gárda, ahol öt lehetséges ellenféllel nézhet farkasszemet: Sheriff Tiraspol (Moldovai Köztársaság), Maribor (Szlovénia), Wisla Krakkó (Lengyelország), Pafosz (Ciprus) vagy éppen a Paksi FC (Magyarország). A sorsolást június 18-án tartják, a mérkőzésekre július 11-én kerül sor, míg a visszavágókra egy héttel később, 18-án.

Amennyiben a Corvinul túljut az első ellenfelén, akkor továbbjut az Európa Liga második selejtezőkörébe, ha viszont búcsúzik a sorozattól, akkor a Konferencia Liga második selejtezőkörébe kerül, így négy nemzetközi kupamérkőzés egészen biztosan garantált számukra.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.