Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Készülhetnek az európai kalandjukra a kupagyőztes vajdahunyadiak

Horváth Bálint Ottó 2024. május 24., 10:27

A Vajdahunyadi Corvinul megkapta a licencet az Európai Labdarúgó-szövetségtől (UEFA), így nyáron indulhat az Európa Liga első selejtezőkörében.

Készülhetnek az európai kalandjukra a kupagyőztes vajdahunyadiak
Nagy hőstettet hajtott végre a Corvinul a Román Kupa megnyerésével Fotó: Facebook/FC Corvinul 1921 Hunedoara

A Román Kupa-győztes vajdahunyadi klub a szervezeti formája miatt az előző szezonban nem rendelkezett feljutási joggal a másodosztályú bajnokságban, ezért az UEFA-hoz benyújtott ügyirat elemzéséhez különleges eljárásra volt szükség. A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) közbenjárására a testület az elemzést követően megállapította, hogy a Corvinul eleget tesz az európai kupákban való részvétel feltételeinek.

„Az UEFA május 23-án, csütörtökön értesítette a Román Labdarúgó-szövetséget a Vajdahunyadi Corvinul 1921 európai versenyeken való részvételi engedélye iránti kérelmével kapcsolatos döntéséről.

A klub által az FRF-en keresztül megküldött dokumentumok elemzését követően a Corvinul megkapta az engedélyt az UEFA Európa Ligában való részvételre a 2024–2025-ös szezonban”

– olvasható az FRF közleményében.

A vajdahunyadi együttes azzal érdemelte ki az európai kupaporondon való szereplést, hogy szenzációs meneteléssel 2. ligás klubként elhódította a Román Kupát, a nagyszebeni döntőben a 2–2-es rendes játékidő és hosszabbítás után tizenegyes-párbajban múlta felül a Galaci Oțelult.

A második számú nemzetközi kupasorozat, az Európa Liga első selejtezőkörében – amelyet július 11-én és 18-án rendeznek –, a Corvinul erős ellenfelet kaphat, mint például a görög Panathinaikosz, a horvát Rijeka, a dán Silkeborg, vagy a lengyel Wisla Krakkó.

A vajdahunyadi klub nagy valószínűséggel a Sepsi OSK Arénában rendezi meg a hazai mérkőzését, miután a háromszéki klub elnöke, Diószegi László felajánlotta nekik, hogy Sepsiszentgyörgyön játszanak.

Az európai kupákban érdekelt többi romániai csapat közül a Szuperliga bajnoka, az FCSB a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében indul, a második helyen végzett Kolozsvári CFR a Konferencia Liga második fordulójában kezd, míg a negyedik résztvevő az Universitatea Craiova és a Kolozsvári U közötti, vasárnap 20 órától kezdődő párharcból kerül ki, amelynek győztese a KL első körében játszik majd.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.