Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Csak kettős emberhátrányban tudták legyőzni az FK Csíkszeredát a kupadöntőben

Dobos László 2024. június 08., 22:17 utolsó módosítás: 2024. június 08., 22:36

A Kolozsvári U Olimpia sikerével végződött szombaton este a női labdarúgó Román Kupa döntője. A rendes játékidőben 1–1 volt az állás, a kolozsváriak a ráadásban, kettős emberelőnyben tudtak nyerni a csíkiak ellen.

Csak kettős emberhátrányban tudták legyőzni az FK Csíkszeredát a kupadöntőben
Galérianézet
Tizenegy a tizenegy ellen döntetlenre állt az Kolozsvári U Olimpia–FK Csíkszereda női labdarúgó kupadöntő Fotó: Pál Zoltán/ FK Csíkszereda

Csíki drukkerek hangjától volt hangos szombaton este a bukaresti Arcul de Triumf stadion, a Lokálpatrióták csoportja végig buzdította a székelyföldi lányokat. Nagy harcot hozott az első, gól nélkül zárult félidő. A kolozsváriak helyzeteinél magabiztosan mentett Böröcz Bettina, a csíki kapus, a másik kapunál pedig a legnagyobb lehetőség Herczeg Andrea előtt adódott a 18. percben, amikor a mintegy 18 méterről elvégzett szabadrúgásnál a labda a felső kapufáról a kapu vonala elé pattant, a kolozsváriak pedig menteni tudtak.

A székelyföldi csapatban a 33. percben le kellett cserélni az addig kifogástalanul játszó Balázs Eszter középhátvédet, akit kétszer is ápolni kellett térdsérülés miatt.

Fotó: Pál Zoltán/ FK Csíkszereda

Sokkal több gólhelyzetet hozott a második félidő, melynek első kolozsvári támadásnál az U megszerezte a vezetést: a 47. percben egy bal oldali felfutást követően a beívelt labdát Carmen Marcu közelről a kapuba bombázta (1–0). A folytatásban mindent megtett az FK Csíkszereda az egyenlítés érdekében, ami a 79. percben sikerült is:

Balázs Csilla a 16-os vonala környékéről, balról külsővel hatalmas gólt lőtt a hosszú felsőbe (1–1).

Fotó: Pál Zoltán/ FK Csíkszereda

A rendes játékidő végéig mindkét csapat előtt adódott még gólszerzési lehetőség, de a kolozsváriaktól Ciolacu, a csíkiaktól pedig Mitri, majd Antal lövése nem talált célt.

Következett a kétszer 15 perces ráadás, amelyben az FK Csíkszereda két játékosa is megkapta második sárga lapját. A 95. percben Antal Anita csak szabálytalanság árán tudta megállítani ellenfelét, és mivel már volt egy sárga lapja – kiállították. Emberfölényben veszélyesebb volt a Kolozsvár, és a 102. percben egy jobb oldali beadást Carmen Marcu kapásból a rövid felsőbe bombázott (2–1).

Fotó: Pál Zoltán/ FK Csíkszereda

A 112. percben a csíkiak 16-os vonala előtt egy felpattanó labda Bartalis Barbara kezéhez ért, a játékvezető felmutatta a sárga lapot, és mivel neki is már volt egy figyelmeztetése, őt is kiállították. Az eset miatt megítélt szabadrúgásból Mihaela Ciolacu gólt lőtt a hosszú felsőbe (3–1).

Az FK Csíkszereda egyenlő létszámban méltó ellenfele volt az U Olimpiának, többet támadott. Emberhátrányban viszont nem tudta megállítani a tapasztaltabb kolozsvári együttest.

Női labdarúgó Román Kupa, döntő:
Kolozsvári U Olimpia–FK Csíkszereda 3–1 – hosszabbítás után (0–0, 1–1, 1–0, 1–0).
Gólszerzők: Carmen Marcu (47. és 104.), Mihaela Ciolacu (113.), illetve Balázs Csilla (79.).
Kiállítva: Antal Anita (a 95. percben) és Bartalis Barbara (a 112. percben) – mindketten az FK Csíkszeredától.
Játékvezetők: Ionela Alina Peşu, Daniela Constantinescu (mindketten Craiova), Roxana Ivanov (Giurgiu). Tartalék játékvezető: Maria Alexandra Valusescu (Bukarest). Megfigyelők: Raluca Elena Şerban és Corneliu Fecioru (mindketten Bukarest).

Fotó: Pál Zoltán/ FK Csíkszereda

Kolozsvári U: Samantha Blazek – Maria Stamate, Simona Sigheartău, Delaney Lindhal, Adina Giurgiu, Sonia Bumbar, Mihaela Ciolacu, Mikhaela Johnson, Ioana Bălăceanu, Carmen Marcu, Carolina Țabur. Cserejátékosok: Briana Brici, Rebeca Neagu, Adina Borodi, Daiana Oneț, Varró Helga, Mara Bâtea, Florentina Iancu. Stáb: Liviu Ivasuc (vezetőedző), Vasile Macea (edző), Carina Ciurean (kinetoterapeuta), Dan David (erőnléti edző).

FK Csíkszereda: Böröcz Bettina – Androniki Mikalopulu, Balázs Eszter, Haraszti Fanni, Balázs Csilla, Antal Anita, Herczeg Andrea, Orbán Aranka, Szőke Eszter, Magyarics Zoé, Fülöp Boglárka. Cserejátékosok: Balog Boglárka (kapus), Bartalis Barbara, Mitri Rita, Nyéki Anna, Albu Erika, Szentes Szabina, Eros Teodóra, Abos Bianka, Tankó Réka. Stáb: Kollár Péter (vezetőedző), Nagy Noémi (másodedző), Ferencz Levente (kapusedző), Antal Alexandra (orvosi asszisztens), Gál Ervin (a csapat képviselője).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.