Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Az FK Csíkszereda közleményben reagált Neagoe vádjaira

Székely Sport 2024. február 28., 13:58

Az FK Csíkszereda hétfőn 2–1-re legyőzte az FC Argeșt a labdarúgó 2. Ligában. A mérkőzés után a román sportsajtóban nagy visszhangot kapott a vendégek vezetőedzőjének, Eugen Neagoenak nyilatkozata, ennek kapcsán az FK Csíkszereda közleményt adott ki.

Az FK Csíkszereda közleményben reagált Neagoe vádjaira
Közleményben reagált az FK Csíkszereda Fotó: Borbély Fanni

A csíkiak a hosszabbítás utolsó pillanataiban szerezték meg a győztes találatot, követően az Argeș megyeiek vezetőedzője, a többek között a Sepsi OSK-t is irányító Eugen Neagoe csapata vereségét a játékvezetőkre fogta.

Az 56 éves szakember nyilatkozatára az FK Csíkszereda vezetősége közleményben reagált, amit az alábbiakban olvashatnak.

„Nem ez az első és nem is az utolsó alkalom, hogy ez történik, Neagoe úr azonban képzelődésben és hazudozásban felülmúlta elődeit, hiszen az FK Csíkszereda–FC Arges mérkőzésnek gyakorlatilag nem volt egyetlen vitatott fontos momentuma sem.

Köztudomású például, hogy a Prosport mellett működő, igen jól informált Liga2 honlap szerkesztői olyannyira Csíkszereda ellenesek, hogy csapatunk magyar nevét sem hajlandók leírni!

Ám a futballhoz ők is értenek, bizonyítsa ezt egy, a mérkőzésről szóló tudósításukból átvett idézet: „ (…)Eugen Neagoe, care a preferat să înfiereze arbitrajul lui Vlad Baban, cu toate că greșeli mari împotriva echipei sale nu au fost, ba chiar a favorizat-o când nu l-a eliminat în minutul 35 pe Petrișor Petrescu, în loc să-și concentreze explicațiile pe jocul modest al jucătorilor săi, în special în prima repriză, și pe incapacitatea lor de a marca în situații mari și a tranșa partida, în a doua repriză!”

Itt hozzátennénk, hogy első látásra számunkra is piros lapos szabálytalanságnak tűnt Petrescu Bakos elleni belépője, de játékosunk sérülés nélkül folytatta a játékot, így a csak sárga lapos figyelmeztetés végül is jogosnak mondható. Talán legmeghökkentőbb kijelentése Neagoe úrnak az volt, miszerint a bíró saját 16-osukba szorította az FC Argeșt. Meghökkentő, hiszen a mérkőzésen jelenlevők jól látták:

éppen Neagoe edző rendelte vissza fáradó csapatát az utolsó tíz percben, hozzásegítve ezzel minket a győzelemhez. Köszönjük.

A kutya ugat, a karaván halad – szól a mondás. Ez igaz, de Neagoe úr felelőtlen nyilatkozatai – ahogy az ilyen esetekben lenni szokott – elindítottak egy lavinát, a közösségi hálókon olyan emberek is gyalázzák az FK Csíkszeredát, az erdélyi magyarságot, akik valószínűleg nem is látták a mérkőzést, de bedőltek Neagoe hazugságainak.

Fotó: Borbély Fanni

Túl ezen, legyen világos: az FK Csíkszereda szerencsés körülmények között, utolsó pillanatokban szerzett góllal, de a játék képe alapján megérdemelten győzött.

Ezt a győzelmet, játékosaink, edzőink erőfeszítéseit, nagy számban kilátogató szurkolóink örömét próbálta lekicsinyelni nyilatkozatával Eugen Neagoe úr. Jelentjük: nem sikerült neki.

A magunk részéről pedig köszönjük a szurkolást! Szurkolók, edzők, játékosok, szervezők: mindenki hozzátette a magáét, így a 120 esztendős csíkszeredai labdarúgás első idei felnőtt tétmérkőzésére sokáig emlékezni fogunk.”

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.