Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Ráijesztettek a bronzérmesre a vásárhelyi női kosarasok

Horváth Bálint Ottó 2024. február 28., 19:16

Az első félidőt követően még vezetett a Marosvásárhelyi VSK női kosárlabdacsapata az Aradi FCC Baschet ellen, aztán a harmadik negyedben kijött a különbség a két csapat között.

Ráijesztettek a bronzérmesre a vásárhelyi női kosarasok
A mérkőzés első felében jelentősen megnehezítették a jóval esélyesebb vendégek dolgát. Korábbi felvétel Fotó: Haáz Vince

Hazai pályán zárta az élvonalbeli női kosárlabda-bajnokság alapszakaszát a sereghajtó marosvásárhelyi együttes, amely szerdán délután az előző szezonban bronzérmes, jelenleg is harmadik helyezett aradiakat fogadta.

Az első kilenc pontot ugyan az aradi gárda szerezte, de erre a hazai játékosok egy 10–0-s sorozattal válaszoltak, ezután pedig szorosan alakult az eredmény. A második játékrészben ugyan az FCC Baschet kisebb lépéselőnyben volt, de a szünet előtt a VSK remekelt támadásban és átvette a vezetést.

A folytatásban az aradiak hamar fordítottak és bár a házigazdák ott voltak a sarkukban, de a harmadik negyed végén ritmust váltottak, ennek köszönhetően nagyon rövid idő alatt 18 pontos előnyt alakítottak ki. Ezzel el is döntötték a javukra az összecsapást, a VSK már nem tudott visszazárkózni, és végül az FCC Baschet 25 pontos különbséggel győzött.

A Marosvásárhelyi VSK egy győzelemmel és tizenhárom vereséggel fejezte be az alapszakaszt, a rájátszás negyeddöntőjében pedig az alapszakaszgyőztes Konstancai CSM-vel találkozik.

Női kosárlabda, élvonalbeli bajnokság, alapszakasz, 14. forduló:
Marosvásárhelyi VSK–Aradi FCC Baschet 56–81 (17–19, 18–13, 10–31, 11–18).
A VSK pontszerzői: Sólyom 14, Chiș 13, Ardelean 12, Bobar 7, Șchiopu 5, Ciciovan 3, Mărcuș 2. Játszott még: Czimbalmos, Lipovan, Plăvițu, Brefelean.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.