Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A végére felzárkózott a VSK, de ekkor már túl késő volt

Horváth Bálint Ottó 2024. február 28., 21:39 utolsó módosítás: 2024. február 28., 21:40

A szünetre nagy hátrányba került a Marosvásárhelyi VSK a Brassói Coronával szemben, és bár a folytatásban fokozatosan zárkózott fel, nem tudta elkerülni a vereséget az élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokság felsőházának negyedik fordulójában.

A végére felzárkózott a VSK, de ekkor már túl késő volt
A szünet után feljavult a játékuk, de nem tudták elkerülni a vereséget. Korábbi felvétel Fotó: Haáz Vince

A szerda esti hazai mérkőzésen a vásárhelyieknél három alapember is hiányzott, a sérüléssel bajlódó csapatkapitány, Sánta Szabolcs és az eltiltott, Goran Martinic mellett Jakob Lowrance sem játszhatott.

Az első negyed még szoros és fordulatos játékot hozott, amelynek végén a Corona négy ponttal átvette a vezetést. Ezután jóval eredményesebbek voltak támadásban a vendégek, akik tetemes előnyre tettek szert, miközben a vásárhelyiek rengeteget hibáztak, így a szünetre 19 pontra nőtt a különbség.

A harmadik játékrészben próbált közelebb férkőzni a VSK, fel is javult a játéka, de a brassói együttes magabiztosan vezetett. A hazaiak azonban nem adták fel, és a végére sikerült három pontra is felzárkózni, az utolsó két percben viszont a Corona még tudott újítani, és nem engedte ki a győzelmet.

A Marosvásárhelyi VSK számára ez a vereség a rájátszásba jutás szempontjából akár még sokba is kerülhet a végelszámolásnál. Újabb hazai mérkőzés következik, a felsőház odavágóinak utolsó játéknapján március 7-én, csütörtökön 19 órától a CSO Voluntari lesz az ellenfél.

Férfi kosárlabda, élvonalbeli bajnokság, felsőház, 4. forduló:
Marosvásárhelyi VSK–Brassói Corona 81–88 (19–23, 9–24, 27–18, 26–23).
A VSK pontszerzői: Person 27, Jeremic 16, Borșa 14, Gajovic 8, Sólyom 6, Paliciuc 5, Nistor 4, Engi 1. Játszott még: Bölöni, Mureșan.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.