Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Marad a Csíkszeredai Sportklubnál a helyi születésű kapus

Dobos László 2024. július 10., 10:58

Tizenkettőre nőtt azon jégkorongozók száma, akik a 2024–2025-ös szezonban a Csíkszeredai Sportklub játékosai lesznek. A székelyföldi klub szerdán délelőtt bejelentette, hogy szerződést hosszabbított Adorján Attila kapussal.

Marad a Csíkszeredai Sportklubnál a helyi születésű kapus
Galérianézet
Adorján Attila gazadag tapasztalattal rendelkezik Fotó: Pinti Attila

A 27 éves kapus a 2021–2022-es idényben tért haza Csíkszeredába, és azóta kék-fehérben szerepel. „Tehetséges kapusunk nem tágít, az elkövetkezendő szezonban is a Csíkszeredai Sportklub hálóját fogja védeni. Légy továbbra is csapatunk egyik nagy erőssége Adorján Attila! Sikerekben gazdag, sérülésmentes szezont kívánunk neked! Fogadjátok szeretettel szívből jövő gratulációnkat házasságkötésetekhez! Kívánunk Nektek egy csodálatos közös utazást, amelynek legyen minden pillanata élményekkel teli és szeretetteljes” – olvasható a Sportklub közleményében.

Adorján Attila 1996. november 26-án Csíkszeredában született. 2013-ban tagja volt annak a romániai válogatottnak, amely részt vett a Brassóban megrendezett Téli Ifjúsági Olimpiai Napokon, majd Miskolcra, a Jegesmedvékhez igazolt. A 2020–2021-es szezonban Finnországban, a Mestis Ligában (finn másodosztály) a JoKP csapatának kapuját védte, majd a Csíkszeredai Sportklubnál folytatta pályafutását. A tehetséges kapus szerepelt a romániai U18-as, U20-as és felnőtt válogatottban, de a 2020-as évek elején a magyar válogatottba is behívták.

Adorján Attila Fotó: Pinti Attila

A Csíkszeredai Sportklub múlt szezont befejező keretéből heten távoztak: Matt O’Connor kapus, illetve Aidan Brown, Erik Svetina, Spencer Asuchak, Sofron István, Karel Kubát és Jevgenyij Szkacskov.

A Csíkszeredai Sportklub jelenlegi kerete a 2024–2025-ös szezonra

Kapusok: Adorján Attila, Ambrus Levente és Simó Joel Ábel.
Hátvédek: Láday Tamás, Salló Alpár, Gecse Hugó, Bajkó Csongor és Ferencz-Csibi Róbert.
Csatárok: Rokaly Norbert, Rokaly Szilárd, Részegh Tamás, Péter Balázs.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.