Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa
avatar
Somogyi Botond

2022. szeptember 24., 11:46

Tegyük fel az i-re a pontot!

A magyar válogatott évtizedeken keresztül annyira hozzászoktatott a gyenge, néhol pocsék eredményekhez, hogy az elmúlt években sokszor éreztük, egy-két jó eredmény után következik az arculcsapás, csúnya kifejezéssel élve a pofára esés. Merthogy a kilencvenes évek második felétől kezdve a válogatott folyamatosan a harmadik vagy negyedik kalapból került a különböző csoportokba, s nagyjából ott is végzett. Hacsak nem egy-két helyezéssel hátrébb.

A 2016-os Eb-re való kijutást mindenki örömmel nyugtázta. S hogy nem volt véletlen, mutatta az is, hogy a franciaországi Európa-bajnokságon a csapat nemhogy helyt állt volna, de még kisebb csodát is tett azzal, hogy csoportjának első helyén végzett. Ráadásul egy emlékezetes mérkőzésen a későbbi Eb-győztessel, a Ronaldót is soraiban tudó Cristiano Ronaldo vezette portugálokkal 3-3-as döntetlent játszott.

Persze ezt a sorozatot is követte egy mélyebb hullám, amelynek a legnagyobb arculcsapása a 2017-es vb-selejtezőben Andorrától elszenvedett (ismét) történelmi vereség volt. – Minden marad a régiben – gondolhattuk. S valljuk be, volt is okunk rá. Azt követően azonban történt valami, amelyet nehezen lehet megmagyarázni. Egyesek tudni vélik az okát: Marco Rossi. S valószínű, sok igazság van benne.

Azóta a csapat ismét kijutott egy Európa-bajnokságra, s a 2021-re halasztott Eb halálcsoportjában meggyőző játékot mutatva kivívta a világ futballszakértőinek az elismerését.

Hogy a hazai szurkolókról ne is beszéljünk.

Aztán következett egy rendkívül nehéz Nemzetek Ligája-csoport, amelyben a sokkal jobb játékerőt képviselő Oroszország, Szerbia és Törökország nézett farkasszemet Szalai Ádámékkal. Ám a magyar válogatottnak meg sem kottyant a második vonal legnehezebb csoportja, és óriási meglepetésre feljutott az elitkörbe. Igaz, közben a vb-selejtezők során megint érkezett a hidegzuhany, s a két Albániától elszenvedett vereség némileg kijózanította az embereket:

nem vagyunk Aranycsapat, s a vb-re való kijutás egyelőre csak távoli álomnak tűnik.

Idén viszont ismét menetelésbe kezdtünk. Nem is akármilyenbe. A Nemzetek Ligája legmagasabb értékcsoportjának legnehezebb négyesében, ahol csupa volt világbajnokok, egyúttal a tavalyi Európa-bajnokság két döntőse szerepel.

– Ha egy-két pontot gyűjtünk itt, az már maga a kész csoda – számolgattunk magunkban. S ahogy egy-két játékos is nyilatkozott nemrég, maguk a válogatott tagjai sem gondolkodtak másképp. Ám evés közben jön meg az étvágy – szokták mondani.

S ahogy a csapat egyre jobb eredményeket ért el, úgy kezdett el egyre jobban játszani. Köszönhetően elsősorban Marco Rossi szövetségi kapitánynak, aki úgy tudja megválogatni, felkészíteni (elsősorban taktikailag) és mentálisan feltüzelni a játékosokat, hogy azok nemcsak elhiszik, hogy le tudják győzni a legjobb csapatokat, hanem meg is teszik azt.

Persze a fanyalgók, a pesszimisták mondhatják, a nagy csapatokat nem igazán érdekli a Nemzetek Ligája.

Csakhogy ez a kiírás is presztízs, itt is lehet pontokat gyűjteni, a világranglistán előrébb jutni, jobb kalapból való sorsolást kiharcolni. Azt pedig ne mondja senki, hogy az angolok legutóbb hazai pályán történelmi vereséggel akarták elhagyni a pályát. Mint ahogy azt sem, hogy a németek, akiket tétmérkőzésen 70 éve nem győztünk le, s akik Lipcsében 110 éve nem szenvedtek vereséget, ugyancsak ki akartak kapni nézőik előtt.

Régi fociszurkolóként, aki látta a Liechtenstein elleni döntetlent vagy a máltai vereséget, még mindig kétkedve fogadtam a csapat Nemzetek Ligájában való menetelését. Vak tyúk is talál szemet – mondogattam magamban minden mérkőzés után. S nem mertem hinni a szememnek, hogy a világ legnehezebb csoportjában még mindig elsők vagyunk.

Hogy az angolokat oda-vissza verjük – meggyőző, sőt, a szürke Albionban szemet gyönyörködtető, látványos játékkal.

Hét közben csak az járt a fejemben, hogy az angolok ne nyerjék meg mindkét mérkőzésüket, mert akkor mi akár ki is eshetnénk a csoportból. Vagy legrosszabb esetben a fennmaradó két mérkőzésünkön legalább egy pontot szerezzünk – ugyanabból a célból.

Azonban ahogy a németországi meccs a végéhez közeledett, azon vettem észre magam, hogy inkább az angol–olasz meccsre összpontosítok, s szurkolok, hogy döntetlennel végződjön az összecsapás, mert akkor az utolsó, budapesti mérkőzéstől eltekintve elsők maradunk a négyes élén. Szurkoltam az angoloknak, mert láttam, hogy a németek erőlködnek ugyan, de nem igazán képesek nagy helyzeteket kidolgozni. Pedig nem érheti szó a ház elejét német részről, a csodaedző, Hansi Flick, aki eddig veretlen volt a Panzer élén, minden hadra fogható játékosát bevetette ellenünk.

Mindhiába. Az újabb csodát ismét szállítottuk – immár sokadszorra.

Éppen ezért – bár még mindig bennem van a régi félsz, hogy vajon mikor következhet egy újabb gödör – hétfőn már nem úgy ülök le a képernyő elé, hogy nem eshetünk ki, a csapat megtette a legtöbbet, sőt még annál is többet. Hanem azért szurkolok, hogy legyünk elsők, a taljánokat is tartsuk mögöttünk tisztes távolságban.

Tegyük fel az i-re a pontot! Ez a csapat Marco Rossi vezetésével rászolgált a jó eredményre. És hadd mondjam ki annyi év után: egy 65 ezres szurkolótáborral, valamint a Kárpát-medence millióival a háta mögött képes is rá.

Hajrá, Magyarország!

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Szalai stílusosan búcsúzik, pazar góljával a magyarok legyőzték a németeket
Horváth Bálint Ottó 2022. szeptember 23., péntek

Szalai stílusosan búcsúzik, pazar góljával a magyarok legyőzték a németeket

Tovább tudta fokozni egészen elképesztő teljesítményét a magyar labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligájában. A visszavonuló csapatkapitány, Szalai Ádám találatával idegenben győzte le a németeket, és biztosan bennmaradt a legjobbak között.

Ezúttal sem győzött, a kiesés szélén Románia
Sebestyén Ervin 2022. szeptember 23., péntek

Ezúttal sem győzött, a kiesés szélén Románia

Finnország otthonában lépett pályára a román labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligája B divíziójának 3. csoportjában. Edward Iordănescu legénysége ezúttal sem tudott győzni, 1–1-es döntetlennel utaznak haza Bukarestbe.

Végig a gyepen volt a Sepsi OSK-játékosa az ifiválogatottban
Sebestyén Ervin 2022. szeptember 23., péntek

Végig a gyepen volt a Sepsi OSK-játékosa az ifiválogatottban

Barátságos mérkőzést játszott az U21-es romániai labdarúgó-válogatott Spanyolország fiataljai ellen Kolozsváron. A hazaiak keretében szerepelt a Sepsi OSK-ból Andres Dumitrescu, valamint Rareș Ispas, illetve Gyenge Szilárd, aki az FK Csíkszereda hálóőre.

A magyaroknak a csoportelsőségre is van esélyük, a románok a bennmaradásért küzdenek
Horváth Bálint Ottó 2022. szeptember 23., péntek

A magyaroknak a csoportelsőségre is van esélyük, a románok a bennmaradásért küzdenek

Befejeződik a labdarúgó Nemzetek Ligája 2022-es kiírásának csoportköre, a napokban az utolsó két fordulót rendezik. A magyaroknak az A divízióban a csoportelsőségre is megvan az esélye, a románok a B divízióban pedig a kiesés elkerülésért küzdenek.

Kezdő volt az ificsapatban a csíkszeredai támadó
Székely Sport 2022. szeptember 22., csütörtök

Kezdő volt az ificsapatban a csíkszeredai támadó

Felkészülési mérkőzést játszott a romániai U20-as fociválogatott. Székelyek is voltak a keretben, mindketten pályára léptek.

Visszavonul a válogatottól Szalai Ádám
Sebestyén Ervin 2022. szeptember 21., szerda

Visszavonul a válogatottól Szalai Ádám

A Nemzetek Ligája-mérkőzésekre készülő magyar válogatott csapatkapitánya, Szalai Ádám és a szövetségi kapitány, Marco Rossi tartotta a szerda délutáni sajtótájékoztatót. Szalai bejelentette, hogy az utolsó két mérkőzése következik a nemzeti csapatban.

Lesérült a kapitány, a Sepsi volt védője a keretben
Horváth Bálint Ottó 2022. szeptember 19., hétfő

Lesérült a kapitány, a Sepsi volt védője a keretben

A román labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Vlad Chiricheș sérülés miatt nem léphet pályára a finnek és a bosnyákok elleni Nemzetek Ligája mérkőzéseken. Helyére a Sepsi OSK volt hátvédjét, Bogdan Mitreát hívták be az Universitatea Craiovától.

Székelyföldiek a korosztályos válogatottakban
Dobos László 2022. szeptember 19., hétfő

Székelyföldiek a korosztályos válogatottakban

Románia öt korosztályos válogatottja lép pályára felkészülési vagy Eb-selejtezős mérkőzéseken a következő napokban, és mind az ötben találunk olyan játékosokat, akik a Székelyföld Labdarúgó Akadémián nevelkedtek.

A Sepsi OSK-ból és az FK-ból is hívtak be játékost az U21-es válogatottba
Sebestyén Ervin 2022. szeptember 18., vasárnap

A Sepsi OSK-ból és az FK-ból is hívtak be játékost az U21-es válogatottba

Az U21-es román labdarúgó-válogatott folytatja a felkészülést a 2023-as Európa-bajnokságra, amelynek Románia és Grúzia lesz a házigazdája. Ezúttal két barátságos összecsapást játszanak, a keretbe a Sepsi OSK-ból és az FK-ból is kaptak meghívókat.

Corbu nem mondott nemet, a román ifjúsági együttesben mutatkozhat be
Székely Sport 2022. szeptember 17., szombat

Corbu nem mondott nemet, a román ifjúsági együttesben mutatkozhat be

A múlt héten még a román felnőtt labdarúgó-válogatott külföldön szereplő játékosainak bővített keretében kapott helyet Marius Corbu, aki a szűk keretbe már nem fért be, ehelyett azonban az U21-es együttesben mutatkozhat be a címeres mezben.

Vélemény
avatar
Nánó Csaba: VAR: se vele, se nélküle

Mindenki arra számított, hogy a Romániában néhány év késéssel bevezetett videóbíró-technológia ...

avatar
Somogyi Botond: A vízilabda Maracanája

A keddi beszámolómat azzal fejeztem be, hogy a Népfürdő utcában sikerült nagy rohanás után felugrani ...

avatar
Somogyi Botond: Kedd esti eufória. Világraszóló siker

Kedd este felrobbant az internet. Bárhova kattintottam, nem a sör és a bor folyt, hanem a piros-fehér-zöld zászló ...

×
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató
A Príma Press Kft. által használt sütik kezelése

A Príma Press Kft. által üzemeltetett sport.szekelyhon.ro aldomainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata: információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?
A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.
A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

Az Székely Sport által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID sport.szekelyhon.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll sport.szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs sport.szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárat  
newsvote_ sport.szekelyhon.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
sport.szekelyhon.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap
saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

 

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act  facebook.com  munkamenet  harmadik fél
c_user  facebook.com  1 nap  harmadik fél
datr  facebook.com  1 nap  harmadik fél
fr  facebook.com  1 nap  harmadik fél
locale  facebook.com  1 nap  harmadik fél
presence  facebook.com  munkamenet  harmadik fél
sb  facebook.com   1 nap  harmadik fél
spin  facebook.com   1 nap  harmadik fél
wd  facebook.com   1 nap  harmadik fél
x-src  facebook.com   1 nap  harmadik fél
xs  facebook.com   1 nap  harmadik fél
urlgen  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
csrftoken  instagram.com   1 év  harmadik fél
ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
ig_cb  instagram.com  1 nap  harmadik fél
ig_did  instagram.com  10 év  harmadik fél
mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
sessionid  instagram.com  1 év  harmadik fél
shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE  youtube.com  1 nap  harmadik fél
SSID  youtube.com  1 nap  harmadik fél
SID  youtube.com  1 nap  harmadik fél
 SIDCC   youtube.com  1 nap  harmadik fél
SAPISID youtube.com 1 nap harmadik fél
PREF youtube.com 1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com 1 nap harmadik fél
HSID youtube.com 1 nap harmadik fél
GPS youtube.com 1 nap harmadik fél
YSC youtube.com munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com 1 nap harmadik fél
APISID youtube.com 1 nap harmadik fél
 __Secure-xxx  youtube.com  1 nap harmadik fél 

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

 

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID; cookieControll; cookieControlPrefs; _ga; _gat; _gid.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni. A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek. A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads; _fbp; ads/ga-audiences; DSID; fr; IDE; pcs/activeview; test_cookie; tr


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act; c_user; datr; fr; locale; presence; sb; spin; wd; x-src; xs; urlgen; csrftoken; ds_user_id; ig_cb; ig_did; mid; rur; sessionid; shbid; shbts; VISITOR_INFO1_LIVE; SSID; SID; SIDCC; SAPISID; PREF; LOGIN_INFO; HSID; GPS; YSC; CONSENT; APISID; __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.