Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Legyőzték Kolozsvárt, felállhatnak a dobogóra a csíki női futballisták

Dobos László 2024. május 25., 16:26

Élvonalbeli szereplésének legjobb eredményét érte el az FK Csíkszereda női labdarúgó-együttese, bronzérmes lett a Szuperligában. Kollár Péter edző tanítványai szombaton délután hazai pályán a tavalyi bajnok kolozsvári csapatot győzték le egy góllal.

Legyőzték Kolozsvárt, felállhatnak a dobogóra a csíki női futballisták
Galérianézet
Ünnepel a csíki női futballcsapat, az utolsó fordulóban sikerült megszerezni a bronzéremet Fotó: FK Csíkszereda

Saját kezében volt a sorsa szombaton délután a csíki együttesnek, amely az FK-sportparkban a tavalyi bajnok Kolozsvári U Olimpiát fogadta.

A székelyföldi csapatnak győzelemre volt szüksége, így tarthatta meg harmadik helyét a táblázatban.

Két fontos hiányzó volt az FK-nál: a műtéten átesett őszi gólkirály Tóbik Melánia továbbra sem épült fel, Tankó Réka kapus pedig begipszelt kézzel jelent meg a stadionnál.

Balázs Eszter (balról), a csíki védelem oszlopa Fotó: FK Csíkszereda

A mérkőzés óriási küzdelmet hozott, minden labdáért nagy harcot vívtak a lányok, az összecsapáson kevés volt a gólhelyzetet, és bár a mérkőzés nagy részében a vendégek térfelén zajlott a játék (10:1 volt a szögletek aránya), a házigazdák csak kétszer tudtak betalálni.

Balázs Csilla bal oldalon a védekezésben és a támadásban is kiválóan teljesített Fotó: FK Csíkszereda

Az 54. percben Mitri lövése még a kapufát találta el, a 62. percben azonban ugyanő egy szép kombináció végén bombagólt lőtt mintegy tíz méterről a bal felsőbe. Nyolc perccel később Orbán Aranka ellen követtek el a kolozsváriak szabálytalanságot a 16-oson belül, a megítélt büntetőt pedig Herczeg Andrea értékesítette. Uralta a mérkőzést a hazai alakulat, ám a 82. percben egy csíki védelmi hibát kihasználtak a vendégek, Adina Giurgiu szépített, egyben beállította a 2–1-es végeredményt.

Haraszti Fanni (elől) nagyon hasznos játékosa csapatának Fotó: FK Csíkszereda

A csíki lányok bronzérmesek lettek, hiszen a Temesvári Poli beérheti őket pontszámban, de az egymás elleni eredmények az FK-nak kedveznek.

A bajnokság befejeződött, következik a Román Kupa döntője, június 8-án este Bukarestben ugyanez a két csapat, a Kolozsvári U Olimpia és az FK Csíkszereda harcol majd a serlegért.

Antal Anita (jobbról), a csíkiak csapatkapitánya Fotó: FK Csíkszereda

Női labdarúgó Szuperliga, felsőházi rájátszás, 12. forduló:
FK Csíkszereda–Kolozsvári U Olimpia 2–1 (0–0),
Gólszerzők: Mitri Rita (62.) és Herczeg Andrea (70., büntetőből), illetve Adina Giurgiu (82.).
Játékvezetők: Claudiu Ștef, Andrei Sîncrăian és Vlăduț Gașpar (mindhárman Marosvásárhely). Megfigyelők: Ștefan Donciu (Sepsiszentgyörgy) és Mihai Hârlab (Brassó).

Szőke Eszter (középen, piros-feketében) alig 16 évesen alapjátékosa az FK Csíkszeredának Fotó: FK Csíkszereda

FK Csíkszereda: Böröcz Bettina – Balázs Csilla, Haraszti Fanni, Balázs Eszter, Androniki Mikalopulu, Herczeg Andrea, Orbán Aranka, Antal Anita, Szőke Eszter, Magyarics Zoé, Fülöp Boglárka. Cserejátékosok: Balog Boglárka (kapus), Albu Erika, Györgyicze Réka, Bartalis Barbara, Nyéki Anna, Szentes Szabina, Abos Bianka, Péter Kinga, Mitri Rita. Stáb: Kollár Péter (vezetőedző), Nagy Noémi (másodedző), Ferencz Levente (kapusedző), Antal Alexandra (orvosi asszisztens), Gál Ervin (a csapat képviselője).

Kolozsvári U: Samantha Blazek – Delaney Lindhal, Maria Stamate, Simona Sigheartău, Adina Giurgiu, Sonia Bumbar, Mihaela Ciolacu, Mikhaela Johnson, Carmen Marcu, Ioana Bălăceanu, Carolina Țabur. Cserejátékosok: Briana Brici, Daiana Oneț, Adina Borodi, Mara Bâtea, Florentina Iancu, Rebeca Neagu, Varró Helga. Stáb: Liviu Ivasuc (vezetőedző), George Niga (kapusedző), Carina Ciurean (kinetoterapeuta), David Damian (erőnléti edző), Alin Cioban (technikai igazgató), Marius Gardas (videoelemző).

Később rendezik: Temesvári Poli–Konstancai Farul – 15 órától

Női labdarúgó 1. Liga, felsőházi rájátszás

Sorrend
Csapat
Mérkőzés
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
Konstancai Farul (nők)
11
8
2
1
18-8
52
2
Kolozsvári U Olimpia
12
6
2
4
19-10
46
3
FK Csíkszereda (nők)
12
5
2
5
15-20
41
4
Temesvári Poli (nők)
11
1
0
10
9-23
38

Mérkőzés előtti pillanat. Sapkában a sérült Tankó Réka kapus Fotó: FK Csíkszereda

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.