Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Konferencia Liga: ellenfeleket kaptak a magyar és román csapatok

Horváth Bálint Ottó 2024. június 19., 17:28

Szerdán délután kisorsolták a labdarúgó Konferencia Liga második selejtezőkörének párosításait. Két magyar és két román együttes kapott ellenfelet.

Konferencia Liga: ellenfeleket kaptak a magyar és román csapatok
A Kolozsvári CFR főesélyesként várja a párharcot Fotó: Pinti Attila

A Szuperliga legutóbbi idényében ezüstérmes Kolozsvári CFR kiemelt volt a sorsoláson, ahol kiderült, hogy a fehérorosz bajnokságban szintén második helyezett Nyeman Grordnóval találkozik. A bajnoki bronzérmes, szintén kiemelt Universitatea Craiova egyelőre nem ismeri a pontos ellenfelét, amely a bolgár Botev Plovdiv és a szlovén Maribor első selejtezőkörös párharcból kerül ki.

A magyar bajnoki negyedik helyezett Fehérvár FC vetélytársa az azeri Szumgajit lesz, amely a legutóbbi szezonban ugyancsak negyedik lett hazája bajnokságában. A magyar bronzérmes Puskás Akadémia az ukrán élvonalban negyedik pozícióban végzett Dnipro-1 ellen játszik.

A Kolozsvári CFR hazai pályán, a Craiova idegenben, míg a magyar csapatok egyaránt vendégként kezdik a július 25-ei párharcokat, a visszavágókat pedig augusztus 1-jén játsszák.

A 36 csapatos főtáblára az Európa-liga utolsó selejtezőkörének 12 vesztes együttese mellett a Kl-kvalifikációból 24 klub jut fel, ez utóbbihoz a magyar és román kluboknak három fordulót kell sikerrel venni.

Mint ismert, az Európa Liga első selejtezőkörében magyar–román páharcot rendeznek, a két ország kupagyőztese, a Paksi FC és a Vajdahunyadi Corvinul küzdenek meg egymással. A szerdai sorsoláson eldőlt, hogy a továbbjutó a második fordulóban a horvát HNK Rijekával találkozik, míg a vesztes a Konferencia Liga második selejtezőkörében folytatja, ahol a ciprusi AEK Larnacával játszhat.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.