Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Ilyés Róbert: nem tudtuk megbontani a Mioveni szervezett védekezését

Dobos László 2024. április 10., 21:33

Döntetlennel zárult a labdarúgó 2. Liga felsőházi rájátszásának szerda késő délutáni mérkőzése az FK Csíkszereda és a CS Mioveni között. Ilyés Róbert, a székelyföldiek vezetőedzője szerint a játékuk nem működött úgy, ahogy kellett volna.

Ilyés Róbert: nem tudtuk megbontani a Mioveni szervezett védekezését
Galérianézet
Nagy harcot, kevésbé látványos futballt hozott az FC Csíkszereda–CS Mioveni összecsapás. A semleges nézők szerint igazságos döntetlen született Fotó: Borbély Fanni

Folytatta idei jó kezdeményezését az FK Csíkszereda a felnőtt férfi futballcsapat hazai mérkőzéseinek felvezetőjeként. Minden tavaszi hazai mérkőzésen a város korábbi futballegyéniségei közül végzi el valaki a tiszteletbeli kezdőrúgást. Szerdán délután Balázs Árpádot, „Rókát” érte ez a megtiszteltetés, és ő óriási tapsot kapott a közönségtől. A csíkszeredai labdarúgás egyik emblematikus alakja, „Róka” az 1980-as és az 1990-es években volt Csíkszereda csapatának meghatározó játékosa.

Fotó: Borbély Fanni

Az 1–1-es döntetlennel végződött FK Csíkszereda–CS Mioveni találkozó után Ilyés Róbert, a székelyföldiek vezetőedzője azt mondta, hogy kiegyensúlyozott mérkőzés volt, látszott és érződött, hogy egy rutinos csapat ellen léptek pályára, akiknél sok tapasztalt, első ligát megjárt játékos van a keretben.

Megpróbáltuk a labdát birtokolni, de nehezen kaptuk meg azokat a területeket, azokat a passzsávokat, ahol meg tudtuk volna bontani a szervezett védekezésüket. Nálunk a játék nem működött úgy, ahogy kellett volna, és ebben gondolom az is közrejátszott, hogy háromnaponként meccsünk van

fogalmazott Ilyés Róbert.

Kiemelte, négy játékost cserélt ki az előző mérkőzéshez képest a kezdő tizenegyben, de ez nem hozott pluszt a játékukban.

Fotó: Borbély Fanni

„A második félidőben próbáltunk visszazárkózni és ellentámadásokat indítani. Sajnos, ezeket nem tudtuk érvényesíteni, rossz döntéseket hoztunk. Próbáltam frissíteni, de a cserék ezúttal nem tudtak újat hozni a játékunkban és az a pluszt hozzátenni, amit elvártunk” – nyilatkozta Ilyés.

A CS Mioveni vezetőedzője, Constantin Schumecher Fălticeni-ben született, és a 2000-es évek elején csapattársa volt Ilyés Róbertnek a Bukaresti Rapidnál.

Szerintem mindkét együttes egy jó meccset játszott. Gratulálok a csapatomnak, mert nem adta fel 0–1-nél, és a hazaiaknak is a játékukért. Én úgy láttam, hogy a második félidőben egy kicsivel mi jobbak voltunk, kis szerencsével talán nyerhettünk is volna”

– nyilatkozta Schumacher.

Fotó: Borbély Fanni

Arra a kérdésünkre, hogy a mérkőzés alatt voltak vitái a játékvezetőkkel, és emiatt sárga lapot is kapott, Schumacher azt válaszolta, hogy a játék hevében nagy a nyomás az edzőkön, és néha megtörténik, hogy vitatkoznak a bírókkal. „Mi, edzők szubjektíven ítélünk meg bizonyos szituációkat, másképp látjuk, de végül gratulálok a játékvezetőknek, összességében jól bíráskodtak” – tette hozzá a CS Mioveni szakvezetője.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.