Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Diószegi László: „megkaptam a megérdemelt leckét és sokat fogok tanulni belőle”

Horváth Bálint Ottó 2024. június 14., 11:53

Nehéz napokon és éjszakákon van túl a Sepsi OSK elnöke, Diószegi László, akit megkövezett a fővárosi sportsajtó és saját klubjának szurkolói is. Mindezt egy korábbi kijelentése és a csapat legjobbja, Marius Ștefănescu átigazolása miatt kell elszenvednie.

Diószegi László: „megkaptam a megérdemelt leckét és sokat fogok tanulni belőle”
Diószegi Lászlót meghurcolják korábbi kijelentése miatt Fotó: Pinti Attila

A hivatalos bejelentés ugyan még várat magára, de már biztosra vehető, hogy Marius Ștefănescu elhagyja a Sepsi OSK-t és a bajnoki címvédő FCSB-hez igazol. Ezzel lezárul a már-már szappanoperába illő történet, a fővárosi klub ugyanis már nagyon hosszú ideje kiszemelte magának a Szuperligában kimagaslóan teljesítő középpályást, eddig azonban mindig visszautasító választ kapott a háromszékiek részéről.

A Sepsi OSK elnöke, Diószegi László pénteken reggel a közösségi oldalán ismertette az elmúlt napok és hónapok történetét, hogy mi is történt pontosan a klub és Ștefănescu közötti egyezkedés során, valamint, hogy a játékos fejben már nem teljesen a sepsiszentgyörgyi csapatra összpontosított, ismerve az FCSB-től érkező ajánlatokat.

„Múlt évben hosszas egyezkedés után,

nagy nehezen Ștefănescu aláírt egy két éves szerződést klubunkkal. Ez összesen szinte 200 ezer euróba került nekünk! Aztán nagyon hamar tudtunkra adta, hogy nem itt képzeli el jövőjét”

– kezdte a klubelnök, aki emlékeztetett arra, hogy mi is történt a bukaresti meccsek előtt, amikor a fővárosi média és a Rapid vezetői megvádolták azzal, miszerint Ștefănescu azért nem játszott egymás után háromszor az FCSB ellen, mert már megegyezett velük az átigazolása kapcsán.

Ștefănescu távozása biztos Fotó: Pinti Attila

„Akkor azt mondtam, mehet ahova akar, de oda nem (az FCSB-hez – szerk. megj.)! Hibáztam, mert nem kellett volna mondjam ezt, mert a fociban soha nem tudod mit hoz a jövő!

Védtem a játékos és a klub becsületét, most utólag belátom nem kellett volna!

– jegyezte meg Diószegi.

„Szász százalék, hogy Ștefănescu nem eladó az FCSB számára, bárhová mehet, de nem az FCSB-hez! Még 10 millió euróért sem, és még akkor sem, ha ez a klubom végét jelenti. A mi becsületünket soha senki nem veheti meg semmiért, ez mindenek felett áll” – nyilatkozta Diószegi még tavasszal a Digi Sportnak.

Aztán kaptak egy ajánlatot a bukaresti csapattól, amivel nem foglalkoztak, mivel kijelentette, hogy nem érdekli. „Akkor már elkezdődött Hadnagy Attila bombázása a játékos részéről, hogy ő el akar menni és mi engedjük el őt! Mondtam, szó sem lehet róla, de szóltam néhány ügynöknek, hogy próbáljanak keresni csapatot neki, a világ bármelyik pontján. Sajnos telt-múlt az idő, de konkrét ajánlat egy sem jött, kivéve egy-két telefonhíváson kívül, amelyek inkább puhatolózások voltak, mintsem ajánlatok.

A játékos egyre agresszívebben járt fel a feletteséhez, hogy értsük meg őt, mert elakar menni

– folytattaa Sepsi OSK első embere.

Fotó: Pinti Attila

Közben Bernd Storck vezetőedző is megelégelte Ștefănescu hozzáállását és külön kérte a klubelnöktől, hogy engedjék el. „Mielőtt a bajnokságnak vége lett volna, maga Storck is feljött hozzám, hogy neki nem kell ez a játékos, mert fejben nincs itt és engedjük el. Elmeséltem neki, hogy ezt nem tehetem” – mutatott rá.

Aztán érkezett egy újabb ajánlat az FCSB részéről, ám ők ennek sem tulajdonítottak nagy jelentőséget. De közben lejárt a nyári szünet és a csapathoz megérkeztek a játékosok,

köztük Ștefănescu is, aki kijelentette, hogy ha nem engedik el, akkor inkább lemond a fociról, de nem marad Sepsiszentgyörgyön.

„Akkor összeültünk mi, a vezetőség, Hadnagy, Kertész, Mátyás és jómagam tanakodni, hogy mit lehessen csinálni!

Minden kollégám azt mondta, engedjük el, mert hanem a klub csak veszít. Aztán oda jutottunk, hogy az edző is feljött, hogy mondja meg, ő nem akarja látni ezt a játékost, aki nincs itt fejben velünk!

Képzeljétek el mit éreztem én ott akkor. De kiemelték a kollégák, hogy én szoktam mindig mondani, hogy első a klub, második a csapat, harmadik az egyén!

És ha úgyis elveszítjük ezt a játékost, akkor legalább a klub tudjon másokat vásárolni helyette!

Persze, nekik könnyű döntés volt, ugyanis egyedül az én kimondott szavam volt, amely csorbulhatott”

– fogalmazott nyíltan Diószegi.

Mint rámutatott, másnap Ștefănescu már edzésre sem jött, amikor fájó szívvel, de a klub érdekét nézve azt mondta a vezetőség többi tagjának, hogy tegyenek, amit akarnak,

a történtek miatt pedig még a lemondás gondolata is megfordult a fejében.

„Ne tudjátok meg, mit éreztem és milyen éjszakákon vagyok túl az elmúlt napokban. Persze, megkaptam a megérdemelt leckét és sokat fogok tanulni belőle. Elmondtam a kollégáknak, hogy úgy érzem lemondok! Erre mindahányan azt mondták, szó se legyen erről, mert szükségük van rám!” – közölte Diószegi László.

A Sepsi OSK elnöke azzal zárta a bejegyzését, hogy bejelentette, a korábbi magyar válogatott és a Ferencváros volt középpályása, legutóbb pedig a Fehérvárnál játszó

Sigér Dávid már aláírt a Sepsi OSK-val, és a nyáron még három jó játékost fognak megszerezni.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
3 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.