Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Az első helyért csatázik egymással a magyar és a román válogatott a minifoci Eb-n

Sebestyén Ervin 2024. június 03., 13:51

Mindkét minifutball-válogatott kiválóan szerepel a Szarajevóban zajló Európa-bajnokságon, két-két győzelemmel kezdték a csoportkört, így az egymás elleni párharc dönti majd el, hogy melyik gárda zárja az első helyen a D kvartettet.

Az első helyért csatázik egymással a magyar és a román válogatott a minifoci Eb-n
Összecsap a magyar és a román válogatott, tét a csoportelsőség. Korábbi felvétel Fotó: Facebook/Federația Română de Minifotbal

A továbbjutás mindkét válogatott számára garantált az eddig megszerzett hat pontnak köszönhetően, viszont az egyenes kieséses szakaszban az alapján dől el, hogy ki lesz az ellenfél, hogy hányadik helyen zárnak a csoportban.

Románia Törökország ellen kezdte a kontinensviadalt, azonban egy pillanatig sem hagyott esélyt ellenfelének, 9–0-ra kiütötte és magabiztosan várhatta a folytatást. Vasárnap Lengyelország legjobbjaival csapott össze, a mérkőzés kiélezett csatát eredményezett. A lengyelek kétszer is megszerezték a vezetést, azonban a trikolórok nem adták fel, mindkétszer egyenlítettek és végül 5–2-es sikert értek el.

Ami a magyarokat illeti, a lengyelek elleni 3–1-es győzelemmel indították az Európa-bajnokságot, majd a törökökkel szemben is begyűjtötték mindhárom pontot, ehhez pedig elég volt két lőtt gól is, ellenlábasuk betalálni sem tudott.

Fotó: Facebook/Minifutball Szövetség

A D csoport utolsó mérkőzéseit hétfőn este rendezik, 21.45-től Románia–Magyarország párharc várható, élőben közvetítik a Digi Sport 2, Prima Sport 3 és az M4 Sport csatornák, illetve 22 órától Törökország és Lengyelország mérheti össze az erejét.

Minifutball, Európa-bajnokság, a D csoport állása:

1. Románia 6 pont,
2. Magyarország 6,
3. Törökország 0,
4. Lengyelország 0.

A román válogatott kerete az Eb-re:

Kapusok: Daniel Constantinescu, Dragoș Nițu, Ionuț Neacșa.
Mezőnyjátékosok: Mircea Popa, Balogh Marius, Gabriel Dumitrașcu, Raul Dumitrovici, Vlad Mocanu, Vasile Pop, Alexandru Nechita, Andrei Ferik, Viorel Șaim, Iulian Sîplăcan, Andrei Șumăian, Andrei Balea, Mircea Ungur, Cătălin Tineiu.
Szövetségi kapitány: Virgil Bejenaru.

A magyar válogatott kerete a kontinenstornára:

Kapusok:
Tajti Bence, Bohony Bálint.
Mezőnyjátékosok: Barabás Miklós, Ladányi Dávid, Csoszánszki Dávid, Domokos Bálint, Kozó Viktor, Laczkó Milán, Nádasi Kornél, Kiss Gábor, Győri Barnabás, Kész Tibor, Kövesdi Zsombor, Lovász Bence, Seregy Tamás.
Szövetségi kapitány: Trencsényi János.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.