Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Az első felvonás nem hozott döntést az Udvarhely körzeti két fináléjában

Józsa Csongor 2024. június 25., 13:54

Két találkozóra figyelt az Udvarhely körzeti labdarúgó-bajnokságot követők tábora, Betfalván és Oklándon játszották a helyosztók odavágóit. Mindkét párharcban nyílt maradt a küzdelem.

Az első felvonás nem hozott döntést az Udvarhely körzeti két fináléjában
Galérianézet
A lövéteiek és az oklándiak vannak valamelyest lépéselőnyben Fotó: László Ildikó

A kisdöntő és a döntő összecsapásai maradtak a legvégére az 5. Ligában. A két csoportelső a bajnoki címért, a másodikok pedig a bronzéremért szálltak harcba. Az elmúlt hétvégén az odavágókat rendezték.

Oklánd saját közönsége előtt remekül indította a kisdöntőt a Varsággal szemben, a 19. percben már 3–0-ra vezetett. Ez a különbség még akár nagyobbra is duzzadhatott volna, amennyiben értékesítik a további nagy gólszerzési lehetőségeiket. A szünet után viszont megváltozott a játék képe, a vendégek két gyors találattal szorossá tették a meccset, sőt ki is egyenlítettek. A végjátékban aztán mégis az oklándiak örülhettek.

Betfalván játszották az Udvarhely körzeti döntő odavágóját Fotó: László Ildikó

A döntő első párharcát Betfalván rendezték, ahol a Lövéte irányította a meccset, szervezettebben focizott, az előnyt is megszerezte. A pihenőig kialakult a későbbi végeredmény, 2–1-re diadalmaskodott a vendégcsapat, ez a játék képe alapján teljesen megérdemelt győzelem volt. Kis lépéselőnyben a lövétei gárda, de itt is nyitott még a bajnoki cím sorsa.

Fotó: László Ildikó

A visszavágókat mindkét esetben július 30-án, vasárnap 17 óra 30 perctől játsszák.

Labdarúgó Udvarhely körzeti bajnokság, helyosztók, odavágó

Döntő

Betfalvi Nagy-Küküllő SE–Lövétei Egyesülés 1–2 (1–2).
Vezették: Tifán Attila – Marosi Mihály, Jakab Zalán.
Gólszerzők: Busch-Szabó Tamás Tóbiás (24.), illetve András László (14.), György Levente (36.).
Betfalva: Gălățeanu Péter – Karácsony Sándor-László, Váradi Károly, Fazakas László, Simó Attila Barna, Szígyártó Szabolcs, Szilveszter Bence, Tordai Zsolt, Busch-Szabó Tóbiás, Zsidó-Orbán Roland, Sorodoc Florin Petru. Cserék: Péter Csaba, Lőrinczi Lehel, Gábor János, László Sándor-Zsolt, Elekes István, Gliga Róbert.
Lövéte: György Lőrincz Róbert – Kicsi Zoltán, Egyed Zsolt, Busuioc Alin, Molnár Ottó, Busuioc Sorin, András László, György Levente, Kelemen Emil, Demeter Attila, Fórika Zsolt. Cserék: Demeter László, Demeter Alfréd, Gergely Lóránd, Kelemen Sándor, Forgács Rajmond, Trinfuly András.

Kisdöntő

Oklándi Kustály SK–Varsági Hegyalja SE 4–3 (3–0).
Vezették: Pál Hunor – Molnos Imre, Csíki Hunor.
Gólszerzők: Csíki Miklós (1.), Csergő Nándor (3.), Csomor Attila (19.), Csíki Miklós (82.), illetve Józsa Rajmund (46.), Tifán Ervin Csaba (48.), Birtalan Barangó (70., öngól).
Kiállítva: Bencze Richárd (87.).
Oklánd: Makkai Tamás Levente – Román János, Csíki Miklós, Miklós Lóránd, Benkő István, Birtalan Barangó, Bencze Richárd, Birtalan Botond Albert, Jakab László József, Csomor Attila, Csergő Nándor. Cserék: Gálfi Barna, Egyed Álmos, Cseke Csongor, Román Tamás, Gedő Álmos.
Varság: Magyari Barna – Bálint Vencel, Dénes Tibor, Szász Attila, Kovács T. Norbert, Pál Levente, Bálint Bernát, Tifán Csaba, Szász Zsolt, Józsa Rajmund, Szász Kálmán. Cserék: Tifán Botond, Kovács Alpár, Berkeczi Dávid, Kovács T. Balázs, Mátyás Adolf, Péter János.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.