Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A licenc megvan, már csak fel kell jutnia az FK Csíkszeredának

Horváth Bálint Ottó 2024. május 14., 12:01

Összesen huszonkét klub kapta meg az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság következő szezonjában való induláshoz szükséges licencet. Köztük van az FK Csíkszereda is, amely a Bukaresti Dinamo elleni osztályozó megnyerésével juthat fel a Szuperligába.

A licenc megvan, már csak fel kell jutnia az FK Csíkszeredának
Hatalmas lehetőség előtt állnak a csíkszeredai játékosok Fotó: Pinti Attila

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) a hivatalos honlapján közzétette azoknak a Szuperligában és a 2. Ligában érdekelt kluboknak a névsorát, amely jogosultak arra, hogy az élvonalban szerepeljenek.

A licencbizottság úgy határozott, hogy huszonkét klub teljesítette a szabályzatban foglalt minimális elvárásokat, és a pénzügyi helyzetük terén is mindent rendben találtak.

Az élvonalbeli bajnokság 2024–2025-ös szezonjában indulásra jogosult klubok:

A Szuperligából: FCSB, Kolozsvári CFR, Universitatea Craiova, Konstancai Farul, Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, Bukaresti Rapid, Aradi UTA, Galaci Oţelul, FC Hermannstadt, Kolozsvári Universitatea, Petrolul Ploieşti, Jászvásári Politehnica, Bukaresti Dinamo, FC Botoşani, FC Voluntari, FCU 1948 Craiova;
A 2. Ligából: Unirea Slobozia, Gloria Buzău, CS Mioveni, FK Csíkszereda, Chindia Târgovişte, FC Argeş.

A jelenlegi élvonalbeli szezon mindegyik együttese megkapta a licencet, és mellettük hat másodosztályban játszó csapat is sikerrel járt. A klubok közül az FC Voluntari és az FCU Craiova 1948 biztosan nem indulhat a Szuperligában, mivel kiestek a hétvégén befejeződött alsóházi rájátszás végén.

A 2. ligás gárdák közül az egyenes ágon feljutott Unirea Slobozia és a Gloria Buzău is zöld utat kapott, akárcsak az osztályozón érdekelt FK Csíkszereda és a CS Mioveni, amelyek a Bukaresti Dinamo, illetve az FC Botoșani legyőzésével biztosíthatják be helyüket az első osztályban.

Az FK Csíkszereda május 20-án, hétfőn 20 órától idegenben kezdi a Dinamo elleni párharcot, majd egy héttel később hazai pályán küzd meg a fővárosiakkal. A másik ágon az FC Botoșani és a CS Mioveni között az első mérkőzést május 17-én, ugyancsak 20 órától játsszák le, míg a visszavágót május 24-ére időzítették.

Érdekesség, hogy két olyan klub, a Chindia Târgovişte és az FC Argeş is jogot szerzett az élvonalban való indulásra, amelyek versenyben voltak, de végül nem jutottak be a másodosztályú bajnokság felsőházi rájátszásába, így csak az alsóházában voltak érdekeltek, és jelen állás szerint nincs semmi esélyük a legjobbak között szerepelni.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.