Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nagyot alkotna a franciák ellen is a Sepsi-SIC

Horváth Bálint Ottó 2023. január 25., 12:49 utolsó módosítás: 2023. január 25., 12:51

Idegenben kezdi a francia LDLC ASVEL Féminin elleni párharcot a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC a női kosárlabda Európa Kupa nyolcaddöntőjében. A háromszékiek szakvezetője bízik a csapatában, hogy képesek helytállni az eddigi legerősebb riválissal szemben.

Nagyot alkotna a franciák ellen is a Sepsi-SIC
Nagy kihívás előtt vannak a sepsiszentgyörgyi csapat kosárlabdázói, igyekeznek minél jobban helytállni Fotó: Facebook/Sepsi-SIC

A Sepsi-SIC eddig mind a nyolc mérkőzését megnyerte a második számú európai kupasorozatban, míg a francia együttes hat győzelmet aratott és két vereséget szenvedett. Az egyenes kieséses szakasz első körében a sepsiszentgyörgyiek semmi esélyt nem adtak a belga Basket Namur Capitale csapatának, amelyet két fölényes győzelemmel (93–74 és 90–44) búcsúztattak, míg a LDLC ASVEL Féminin szintén kettős sikerrel (86:62 és 91:72) ejtette ki a lengyel VBW Arka Gdyniát.

Az erős játékoskerettel rendelkező lyoni csapat az előző idényben ezüstérmet szerzett a francia bajnokságban, az Európa Kupában pedig a negyeddöntőben búcsúzott.

A LDLC ASVEL Féminin a belföldi sorozatokban 2019-ben bajnoki címet szerzett, 2020-ban Szuperkupa-győzelmet ünnepelt, valamint két idényben a legrangosabb kupasorozatban, az Euroligában is szerepelt.

Zoran Mikes, a Sepsi-SIC vezetőedzője a párharcot megelőzően úgy nyilatkozott, eddig nagyon jó munkát végeztek, büszke a csapatra, és arra, amit közösen elértek. „Tiszteljük az ellenfelet, de tisztában vagyunk azzal, hogy mire vagyunk képesek, remélem, hogy jó taktikával és kivitelezéssel, illetve a játékterv tiszteletben tartásával helyt tudunk állni.

A sorozat ezen szakaszában minden együttes képes nagyot alkotni, hiszek a csapatunkban, és abban, hogy a lányok nagyon motiváltak lesznek és a legjobbjukat nyújtják a párharc mind a két mérkőzésén”

– fogalmazott a bosnyák szakvezető.

Az együttes egyik meghatározó játékosa, Borislava Hristova rámutatott, egy nagyon jó csapattal találkoznak, amely képes arra, hogy megnyerje a francia bajnokságot, a kerete tele van francia válogatott játékosokkal, és minden poszton kiváló kosárlabdázóik vannak. A bolgár sportoló közölte, a legutóbbi Európa Kupa-mérkőzésük óta nagyon jól felkészültek, és reméli, hogy jó mérkőzést játszanak.

Nehéz Lyonban jól teljesíteni, nagyon jól kell védekeznünk, erősnek kell lennünk támadásban, és figyelni a lepattanókra, így sikerülhet megállítani az ellenfelet”.

A LDCL ASVEL–Sepsi SIC párharc első mérkőzését szerdán 21 órától rendezik Lyonban (a nemzetközi szövetség, a FIBA Youtube-csatornáján élőben lehet követni), a visszavágót jövő héten szerdán 19 órától játsszák a Sepsi Arénában.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.